banner564

Uzlaşı sağlandı

Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesi’nin yeni inşaatları nedeniyle Barış Gücü’nün kampı boşaltılıyor

Uzlaşı sağlandı
banner598
   Kıbrıs’taki BM Barış Gücü’nün (UNFICYP) Ledra Palace sınır kapısı yakınlarında ve Rum Kaza Mahkemesi’nin arkasında bulunan kampının başka bir yere taşınacağı açıklandı. 
   Kaza Mahkemesi’nin ek inşaat başlatacağını, dolayısıyla kampın boşaltılması gereğinin ortaya çıktığını açıklayan Rum basını, gerekli uzlaşının sağlandığını duyurdu.
   İnşaatın başlamasından önce, Rum Eski Eserler Dairesi’nin bölgede eski eser olup olmadığını tespit etmek amacıyla burada kazı yapacağını yazan Fileleftheros gazetesi, araştırmaların tamamlanması sonrasında gerekli adımların atılacağını belirtti.
   Politis gazetesi ise haberinde, UNFICYP kampının, Lefkoşa Kaza Mahkemesi binalarıyla komşu olduğu yerden taşınmasıyla ilgili ihalenin “A&A Apostolidis” isimli şirkete verilerek sözleşmenin imzalandığını ve bahse konu yere yeni mahkeme salonları inşa edilmesinin planladığını yazdı.
   UNFICYP’e ait yeni yerleşkenin başka bir bölgeye inşa edilmeyeceğini, yalnızca Ledra Palace’ın biraz daha yakınına taşınacağını kaydeden gazete, UNFICYP’e ev sahipliği yapacak olan yeni binaların inşasının Nisan ayı sonunda başlayıp, 24 haftada tamamlanmasının beklendiğini belirtti.
   Gazeteye göre, Rum Adalet Bakanı İonas Nikolau ise açıklamasında, Rum Eski Eserler Dairesine göre, bölgede antik eserler bulunduğunu, bundan dolayı da UNFICYP oradan taşınır taşınmaz kazıların başlayacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2015, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474