banner564

Vatan hainleri!

Girne kökenli Rumlar, kuzeydeki mülklerini satanları tehdit etti:

Vatan hainleri!
banner598
    Sözde “Girne Belediye Başkanı” Glafkos Kariolu, KKTC’de malı olan ve ekonomik durumu nedeniyle bunları satmak isteyen Rumlara sert eleştirilerde bulundu.
   Türklere mal satmanın ‘vatan hainliği ile eş değerde olduğunu’ savunan Kariolu, ihtiyaç olanların bu malları kiliseye ve Amerika’daki Rumlara satılmasını önerdi.
   Fileleftheros, “Girne Belediyesinden Meclise Muhtıra” başlıklı haberinde,  sözde “Girne Belediyesi ve ilçenin diğer belediye ve köylerinden oluşan heyetin Rum meclisine “vatanın Türkiye’ye satılmasına son verme yöntemlerini” sıraladığı 21 maddelik bir muhtıra sunduğunu yazdı. Gazeteye göre sözkonusu muhtıra, Girne heyeti tarafından Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru’ya sunuldu.    Görüşme sonrasında basına açıklama yapan sözde “Belediye Başkanı” Glafkos Kariolu, “Vatanı Türkiye’ye satan başkaları değil, biziz. Satmayı biz kesmeliyiz” dedi.

Komite kurlmasını talep etti

   Kariolu, ekonomik açıdan zor durumda olup KKTC’deki mallarını satmak isteyen Rumların isimlerini toplayacak ve bunları satın almak isteyen ABD’li ve Kanadalı Rumlara bildirecek bir komite kurulmasını talep ettiklerini söyledi. İsteyenlerin mallarını Rum yönetimine, Ortodoks Kilisesi’ne veya yurtdışında yaşayan Rumlara satma olanağı tanınması gerektiği görüşünü ortaya koyan Kariolu, Taşınmaz Mal Komisyonu’nun (TMK) internet sayfasında, satılacak parselle ilgili köy, bölge, satış zamanı ve sterlin cinsinden satış fiyatı ile ilgili bilgileri yayınladığı bilgisini de verdi. 
   Gazete Omiru ile görüşmede, Rumların KKTC’deki eski mallarını TMK’ya satmalarının önünün kesilmesi için Rum yönetiminin ve halkının her düzeyde birlikte ve stratejik hareket etmeleri gereğinin vurgulandığını yazdı.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2014, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473