banner564

Yangının bilançosu ağır

Trodos’ta 20 kilometrelik alanın kül olduğu açıklandı

Yangının bilançosu ağır
banner598
Güney Kıbrıs’ta Pazar günü çıkan ve 5 gün boyunca süren mücadele sonucu dün öğle saatlerinde tam anlamıyla söndürülebilen yangının bilançosu ağır oldu. Yangında, 20 kilometrekarelik alanın kül olurken, iki kişinin öldüğü, birçok kişinin de yaralandığı belirtildi.
   Politis gazetesi, yangının sönmesine rağmen tüm birimlerin teyakkuzda olduklarını ve dün, gün boyunca, yangının yeniden alevlenip alevlenmeyeceğini takip ettiklerini; iki bölgede küçük alevlenmeler olduğunu, fakat bunların hemen söndürüldüğünü yazdı.
   Gazete, bölgede tutulmaya devam eden itfaiye araçlarından bir kısmının, şartların elverişli olması durumunda oradan ayrılacağını, diğerlerinin ise tedbir amaçlı 5 gün daha orada kalacağını kaydetti.
   Yangında kül olan 20 kilometrekarelik bölgenin yüzde 90’ının bakir orman olduğunu belirten gazete, Pazartesi günü, koşullar iyiyse, yanmış ağaç gövdelerinin kesileceğini ve odun olarak satışa çıkarılacağını yazdı.
   Gazete, bir diğer haberinde de, Rum Ekologlar-Vatandaşlar İşbirliği’nin, anız yakılmasının önüne geçilmesi için caydırıcı cezalar yürürlüğe konması için Rum Meclisi’ne öneride bulunduğunu bildirdi.

Orman Dairesinde boş kadrolar

   Öte yandan Fileleftheros gazetesi ise, yangın nedeniyle tüm dikkatleri üstüne çeken Rum Orman Dairesi’nde yaklaşık bin 100 çalışan olduğunu, fakat bunlardan yarısının, yangın söndürme çalışmalarına katılmadığını yazdı.
   Haberde, orman memuru kadrosunun 240 kişi olduğu, bu kadrodan 65’inin boş olduğu, 27’sinin de son 4 yıl içerisinde kapatıldığı belirtildi.
    Gazete ayrıca, zamanında tespit ve müdahale sisteminin zayıf olduğunu, yangın söndürme teçhizatlarının da eski olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2016, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473