banner564

‘Yeni birşey yok

Başpiskopos Hrisostomos, Cenevre toplantılarından sonuç alınacağına inanmıyor

‘Yeni birşey yok
banner598
 Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos, Rum lideri Nikos Anastasiadis’in önceki gün gerçekleştirilen Sen Sinod bilgilendirmesine ilişkin yaptığı açıklamada ‘yeni bir şey öğrenmediğini’ söyledi.
   Habere göre Hrisostomos, Sen Sinod meclisi toplantısında “Anastasiadis’ten yeni bir şey öğrenmediğini, hiçbir konunun kapanmadığını ve pazarlığın Cenevre’de süreceğini” iddia etti.
   “Konuların Cenevre’de çözüleceğine de inanmadığını, kapanmaları için çok görüşme yapılması gerekeceğini” de öne süren Hrisostomos, Anastasiadis’in konferansın beşli olacağını açıklamasına da değinerek “Neden kendi kendine beşli olacağını söylediğini anlamıyorum. Beşli konferans olmayacak ki” ifadesini kullandı.
   
Ulusal Konsey toplandı

   Bu arada Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Rum Ulusal Konsey toplantısında, Kıbrıs Rum tarafının Cenevre’deki görüşmeler ve konferansa gidişi öncesinde Rum siyasi parti yetkilileri ve diğer konsey üyelerine bilgi verdi.
   Fileleftheros gazetesi “Uzman Görüşüyle Savaş – Başkan’da Kıbrıs Cumhuriyeti Konusunda İki Uzman Raporu ve Temsiliyet Konusunda BM Genel Sekreteri’ne Verilecek Bir Mektup Var” başlıkları altında manşet ve iç sayfalarından geniş yer verdiği haberinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in dün gerçekleştirilen Ulusal Konsey toplantısında, “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin Cenevre’de temsil edilmesi konusunda iki uzman raporundan ve kendisinin temsiliyetine ilişkin olarak da BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e gönderdiği mektuptan söz ettiğini yazdı.

Çifte ünvan

   Gazete, elde ettiği bilgilere göre, Anastasiadis’in mektubunda, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin 1960 anlaşmalarına taraf olduğunu, bu yüzden de temsil edilmesi gerektiğini” belirterek, “beşli konferansta çifte unvanla yer alacağı” bilgisini ilettiğini aktardı.
   Anastasiadis ayrıca, “ortaya çıkacak anlaşmanın uygulanması için kararların benimsenmesi gerekeceğinden, BM Genel Sekreteri’nden, bu konuda Güvenlik Konseyi üyelerini konferansa katılmaları yönünde bilgilendirmesini” istedi.
   Gazete, Anastasiadis’in “Yemekte varılan anlaşmaya atıfta bulunarak Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Konferansa katılmasının gerekli olmadığını düşündüğünü” iddia eden gazete, Yemek Anlaşması’nda varılan uzlaşının “iki toplum ve üç garantör ülkenin katılması” şeklinde olduğunu hatırlattı.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2017, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473