banner564

Yeniden inşa planı

Rum Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı’na göre Maraş’a yatırım konusundaki ilgi, tüm endişeleri bertaraf edecek

Yeniden inşa planı
banner598
Rum Sanayi ve Ticaret Odası (KEVE) Başkanı Fidias Pilidis, Kıbrıs sorununun çözümü sonrasındaki ekonominin işleyişinin “kendilerini korkutmadığını” belirterek, “yatırıma gösterilecek ilginin tüm endişeleri bertaraf edeceğini” iddia etti.
   Politis ve diğer gazeteler, KEVE Başkanı Fidias Pilidis’in dün bir basın toplantısı düzenleyerek, çözüm sonrasındaki ekonomi ve yeniden yapılanma konularında görüş belirttiğini, kapalı bölge Maraş için de yeniden inşa planından söz ettiğini yazdı.
   Habere göre, Pilidis, çözüm sonrasında birleşik ekonomiyi hem kendilerinin, hem de Kıbrıslı Türklerin istediğini iddia ederek, çözüm sonrasında bölgede güçlü hukuki çerçeveye sahip tek ekonominin Kıbrıs olacağını, bu yüzden yatırımların sorunları çözeceğini savundu.
   Pilidis, finansörlerin tüm maliyeti yükleneceği inancının bir yanılgı olduğunu ve uzun süreli borçlanma olabileceğini de belirtirken, çözümden sonra ne tür yatırımlar yapılabileceğinin en iyi göstergesinin kapalı bölge Maraş’ın yenden inşası olabileceğini söyledi.
   KEVE olarak Mayıs ayı başlarında kapalı bölge Maraş’ın “akıllı bir ekolojik şehre dönüştürülmesi” konusunda iki toplumlu bir seminer planladıklarını ve seminere Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da katılması yönünde çaba sarf ettiklerini belirten Pilidis, seminere “Microsoft, Intel” gibi uluslar arası şirketlerin davet edileceklerini açıkladı.
   Pilidis, Maraş’ın akıllı kente dönüştürülmesi fikrinin Anastasiadis’e sunulduğunu ve Anastasiadis’in plana olumlu baktığını ifade ederken Akıncı’nın da yakın zamanda yanıt vermesini beklediklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2016, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474