banner564

Yine çöker

Başpiskopos Hrisostomos “Türkiye, Zürih’in Türk tarafına verdiği bütün haklardan feragat etse ve tüm askerlerini çekse bile federasyon yürümez”dedi

Yine çöker
banner598
Müzakerelerin derhal durudurulmasını isteyen Rum Başpiskoposu Hrisostomos, veto hakkını ieren bir federasyonun mümkün olmadığını söyledi.
   Rum radyosuna konuşan Hrisostomos “Türkiye Cumhurbaşkanı Zürih’in Türk tarafına verdiği bütün haklardan feragat ettiğini söylese bile, işgal askerleri çekilse ve Türkiye şu ana kadar gelmiş geçmiş bütün hükümetlerin müzakerelerde uzlaşılanlarını kabul etse ve federasyonun altına imza atsa bile, busürdürülemez, yıkılıt” dedi.
   “Bugüne kadar uzlaştıklarımızda samimi miyiz? Federasyon mu yapacağız, istediğimiz devlet bu mu?” diye soran Hrisostomos, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin uzaklaştırılmasını da istedi.
   Kıbrıs sorununda olguların, çözümün, iki bölgeli iki toplumlu ama federasyon değil konfederasyon olacak şekilde geliştiğini iddia eden Hrisostomos, “Türk tarafı doğru bir devleti başarmayı arzu ediyorsa, bunun için çalışsın. Aksi halde yıkılacak bir bina olacak ve kaosla karşı karşıya kalacağız. İstediğimiz devlet bu mu?” diye sordu.

Saldırıları kabul etmiyor

   Rum siyasilerin 1963 olaylarıyla ilgili söylemlerini de eleştiren Hrisostomos, Kıbrıslı Türklere yönelik silahlı saldırıları kabul etmedi. Hrisostomos şöyle dedi:
    “Kıbrıs’ta 1963’te Türk isyanı vardı. Hükümetin yüksek kademelerinde bulunan bazı kişilerin, utanmadan Türkleri katlettik dediklerini, olanların toplumlararası karışıklık olduğunu söylediklerini üzüntüyle gözlemliyorum. 63’te Türk isyanı oldu ve bazıları cahil ise o zaman biraz tarih okuyup öğrensin. O zamanları yaşamayanların en azından tarih okumasını, öğrenip öyle konuşmasını istiyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2017, 09:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
Akın Tangül
Akın Tangül - 7 yıl Önce

Evet,garantörlük kalksın,Türk askeri çekilsin,sonra Türkler katledilmeye başlanınca isyan ettiler deyin dünyaya.Merak etmeyin kardeşlerim,Avrupa koşa koşa gelir yardımımıza!

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473