banner564

Yine tehdit

Kasulidis “Karşılığını almadan Türkiye’nin müzakere başlıklarını açmayacağız” dedi

Yine tehdit
banner598
    Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Türkiye’nin AB müzakere başlıklarını karşılıksız açmalarının söz konusu olmadığını belirtti ve Türkiye’nin istemesi durumunda Kıbrıs sorununun çözüleceğini iddia etti.
    Alithia gazetesinde yer alan söyleşisinde Kasulidis, Kıbrıs sorunu ve Türkiye’nin AB’ye katılım sürecinin yanı sıra Rusya’yla ilişkiler ve ekonomi konularına da değindi. Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerine ilişkin olarak Kasulidis, Türkiye’nin istemesi durumunda Kıbrıs sorununun çözüleceğini, istemezse de çözülmeyeceğini iddia etti. 
   Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Türkiye’nin Kıbrıs sorunundaki tutumunun değişip değişmeyeceğini, ancak müzakere masasındaki tavırla belli olacağını savunan  Kasulidis, “Özersay’ın müzakere masasındaki bugünkü tutumuyla Kıbrıs sorunu çözülmez” şeklinde konuştu.
   Gazetenin “Neden Sn. Eroğlu’nun tezleri değil de Sn. Özersay’ın tezleri diyorsunuz” şeklinde sorusuna ise Kasulidis “Çünkü ben gerçeği söylüyorum” yanıtını verdi. 
   Türkiye’nin AB müzakere başlıklarının açılması konusunda baskı görüp görmedikleri sorusuna ise Kasulidis, bu yönde baskının her zaman olduğunu ancak Adalet ve Özgürlükler konularına ilişkin 23-24 numaralı başlıkların açılmasıyla Türkiye’nin AB ilkelerini çiğnemekten vazgeçeceğini sananların yanıldıklarını iddia etti. Kasulidis, ayrıca bu başlıkların kapalı kalması için ortaya koydukları sebeplerin var olmayı sürdürdüklerini savundu.
   Kıbrıs Rum tarafının kapalı bölge Maraş’ın açılması yönündeki önerisinin Türkiye’nin AB müzakere başlıklarıyla ilişkilendirilmesi durumunda ne olacağının sorulması üzerine ise Kasulidis, kapalı bölge Maraş’ın açılması önerisinin tek başına olmadığını, karşılık olarak Kıbrıslı Türklerin doğrudan ticaretine izin vermeye hazır olduklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2014, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474