banner564

Yunan bayraklarıyla yürüdüler

Güney Kıbrıs’ta KKTC aleyhinde eylemler düzenlendi

Yunan bayraklarıyla yürüdüler
banner598
 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 34’üncü kuruluş yıldönümü kuzeyde parlak törenlerle kutlanırken, dün Güney Kıbrıs’ın değişik bölgeerinde kınama etkinlikleri düzenlendi.
   Lefkoşa’nın Rum kesimindeki etkinlikte öğrenciler Kıbrıs Cumhuriyeti ve Yunan bayraklarının yanı sıra kınamayı kınayan pankartlarla sınıra doğru yürüyüş yaptı.
   Bu arada Rum siyasi partileri de 15 kasım’ı kınayan açıklamalar yaptı.
   İktidardaki DİSİ’nin mesajında, adada BM parametreleri çerçevesinde dengeli ve işlevsel bir uzlaşı gerektiğine dikkat çekilerek, “ülkeyi Türk işgalinden kurtarmak için çaba gösterilmelidir” denildi.
   AKEL, Kıbrıs sorunu müzakerelerinin, Crans Montana’da yaşanan başarısızlığın ardından çıkmaza girdiğini ve çözümün uzaklaştığını; Türkiye’nin “tuzunun kuru olduğunu” ve adada yeni oldu-bittiler yaratmaya çabaladığını iddia etti.
   DİKO ise, KKTC’nin kuruluşunu kınadığını vurgulayarak, Başkan Nikolas Papadopulos’un yeni stratejisinin temelinin, anlaşma çerçevesinde “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin güçlendirilmesi ve devamı olduğunu kaydetti.
   EDEK, mesajında, Rum Hükümeti’ne eleştiride bulunarak, Kıbrıs sorununda bütünlüklü bir strateji bulunmamasının, KKTC’yi yükselttiğini ve “Kıbrıs Cumhuriyeti”ni düşürdüğünü belirterek, KKTC’nn kuruluşunu kınadığını açıkladı.
   Dayanışma Hareketi ise, KKTC’nin kuruluşunu “nefretle kınadıklarını” ve Başkanlık seçiminde destek vermeyi kararlaştırdıkları Nikolas Papadopulos’un çizeceği yeni stratejiyle, “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin kurtulmasını ümit ettiklerini açıkladı.
   Rum Ulusal Halk Cephesi de (ELAM), Türk savaş uçaklarının Kıbrıs semalarında “sükse yaptığını” savunarak, daha birkaç gün önce, Yunan savaş uçaklarının gelişini kınayan siyasi partilerin, bugün nerede olduğu sorusunu yöneltti.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2017, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473