banner564

‘Yüz karası’

Rum Meclis Başkanı Omiru, Kıbrıslı Türklere yönelik saldırıyı kınadı

‘Yüz karası’
banner598
 Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru, Kıbrıslı Türklere yönelik saldırıya tepki gösterdi ve, “neo-faşist unsurların gerçekleştirdiği saldırıların, rezaleti ve Kıbrıs Helen siyasi kültüründe kara bir lekeyi teşkil ettiğini” belirtti.
   Sorgu makamlarının olayı aydınlatmasını isteyen Omiru, bu tür davranışların suç niteliğinin dışında,Kıbrıs Türk toplumunda ve Türkiye’deki Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların birlikte yaşamasının mümkün olmadığına ilişkin aşırı ve hoşgörüsüz görüşlere en iyi savunmayı da teşkil eder nitelikte olduğunu ifade etti.
    Politis gazetesine göre;,AKEL ve DİSİ, bu olaya müdahil olanlara örnek niteliğinde ceza verilmesini yeniden talep etti. Bu tür olayların çözüme ilişkin milli hedefe de zarar verdiği kaydedildi.
Habere göre, diğer partiler de açıklama yaparak, olayı yeniden kınadılar.
   Haravgi gazetesine göre, Rum Ombudsman Eliza Savvidu, Kıbrıslı Türklere karşı yapılan nefret suçlarını kınadı ve polis ile Adalet Bakanlığı’nın, faillerin tespit edilip yakalanması için yasaların kendilerine verdiği olanakları faaliyete geçirmesi çağrısında bulundu.

Polisten bir yalanlama daha

   Politis gazetesine göre, Rum Polis Basın Sözcü Vekili Nikoleta Tirimu, Kıbrıslı Türklere yönelik saldırıların polisin gözü önünde yer aldığı yönündeki haberleri yalanladı.
   Polis memurlarının Kıbrıslı Türklere bu dönemde geçiş noktalarından geçmemeleri için tavsiyelerde bulundukları şeklindeki iddiaları da “asılsız ve temelsiz” olarak nitelendiren Tirimiu, polisin, olayla ilgili olarak bir çok kişiyi ifadeye çağırdığını ancak şu ana kadar herhangi bir sonuca ulaşamadığını belirtti.
   Kıbrıslı bir Türk’ün polise şikâyete bulunmak istemediğini kaydeden Tirimiu, polis memurlarının Kıbrıslı Türk’e Agios Dometios geçiş noktasına kadar eşlik ettiğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2015, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474