banner564

‘Zamanı gelince konuşacağız’

Rum Hükümet Sözcüsü hristodulidis, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘garantilerle’ ilgili açıklamasını beğenmedi

‘Zamanı gelince konuşacağız’
banner598
   Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun garantiler konusundaki söylemlerini yorumladığı haber verildi.
   Alithia gazetesinin haberine göre, Türkiye’nin içişleri hakkında yorum yapmak istemediğini dile getiren Hristodulidis, ancak gerek Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerek de Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nın açıklamalarını kayda geçirdiklerini ve bunlarla hem fikir olmadıklarını söyledi.
   Garantiler konusundaki görüşlerinin bilindik olduğunu söyleyen Hristodulidis, bu konu görüşüldüğü zaman kendilerinin de görüşlerini ifade edeceklerini belirtti.
   Gazeteye göre Hristodulidis, bu konunun ele alınmasına varana kadar, üzerinde hem fikir olunması gereken birçok başka şey bulunduğunu ekledi.

AB Temsilci atayacak

   Öte yandan, AB tarafından müzakerelerle ilgili temsilci atanması konusunda uygun bir zemin olup olmadığının kendisine sorulması üzerine ise Hristodulidis, AB’nin de içerisinde bulunduğu, konuya müdahil tüm tarafların, Brüksel’in sürece aktif bir şekilde müdahil olmasının katacağı değeri görmelerinin önemli olduğuna dikkati çekti.
   Bu yönde meydana gelecek gelişmeleri beklemeleri gerektiğini ifade eden Hristodulidis, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker’in Temmuz ayının ikinci yarısında adaya gerçekleştireceği ziyareti anımsattı.
   Hristodulidis, şüphesiz bahse konu meselenin, Juncker’in ziyareti sırasında yapılacak görüşmelerin gündeminde bulunacağını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2015, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474