banner564

‘Zohr’ mucizesi

Akdeniz’de en büyük doğal gaz yatağı Mısır’da

‘Zohr’ mucizesi
banner598
   İtalyan ENI şirketinin, Akdeniz’de bugüne kadar tespit edilmiş en büyük doğal gaz yatağının, Mısır’ın deniz bölgesinde bulunduğunu açıkladığı haber verildi.
   Bunun şirket tarafından “süper dev” olarak nitelendirilen “Zohr” isimli yatak olduğunu yazan Fileleftheros gazetesi, bundan 30 trilyon ayak küp doğal gaz çıkarılabileceğini ve yaklaşık 100 kilometrekarelik bir alanı kapsadığını ifade etti.
   Gazeteye göre, “Zohr” yatağının, Mısır’da ve Akdeniz’de, bugüne kadarki en büyük doğal gaz keşfi olduğunu belirten ENI şirketi, bahse konu doğal gaz yatağının, tam anlamıyla geliştirilmesinin akabinde, Mısır’ın doğal gaz talebini on yıllar boyunca karşılayabilecek pozisyonda olacağını ifade etti.
    Yatağın kalkındırılmasını hızlandırmak için, şirketin, derhal bunun değerlendirilmesi konusunda hareket edeceğini yazan gazete, ENI şirketi CEO’su Claudio Descalzi’nin, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi’yi bu konuda bilgilendirmek için kısa zaman önce Kahire’ye gittiğini ekledi.
   Alithia gazetesi ise “Mısır’da Süper Dev Yatak” başlıklı haberinde, “Financial Times’a” dayanarak, yatırımla ilgili nihai kararın yılsonuna doğru alınacağını yazdı.
    Financial Times’a dayanarak, 2016 yılı içerisinde bir sondaj daha yapılacağını yazan gazete, her şeyin iyi gitmesi durumunda, bundan bir yıl sonra ise üretimin başlayacağını belirtti.
Yataktan, günde 65 ile 80 milyon ayak küp doğal gaz üretilebileceğini ifade eden gazete, bu kadar büyük petrol ve doğal gaz bulgularına son yıllarda nadir olarak rastlandığını ekledi.
Haber Simerini’de “ENI Komşuda Devasa Bir Doğal Gaz Yatağı Buldu”, Politis’te ise “ENI’nin Yeni Keşfi… Mısır’da Süper Dev Yatak” başlığıyla yer buldu.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2015, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474