banner564

Hadsizliğin dik alası

Bu yazıya nasıl başlanır bilmiyorum, düşündüklerimi, hissettiklerimi kimseyi kırmadan nasıl anlatabilirim sorularının yanıtlarını inanın bilmiyorum. Basında yer alan bir haber aklıma takıldı. KTÖS sendikası bir etkinlik düzenleyecek ve bu etkinlikte bir kitap tanıtacak, buraya kadar her şey normal. Gelelim kitabın içeriğine “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” kapsamına aldıkları etkinlikte tanıtılacak kitap “Dağın Kadın Hali”. Kitabın kapağında ise terör örgütü PKK’nın kadın teröristlerinin fotoğrafı var. KTÖS, kitabın tanıtımını ve yazarını kendi lokalinde ‘meraklıları’ ile buluşturacak.
Buna da itirazım yok elbette herkesin demokratik hakkı, isteyen istediğini tanınan haklar çerçevesinde yapabilir ama başka insanların hakkını gasp etmeden! 
Bu etkinliği duyurmak için bizim bazı sendikalılar, Şehit Ertuğrul İlkokuluna gidip PKK’lı kadın teröristlerinin silahlı, fotoğraflarının bulunduğu afişi asmak istemeleri hadsizliğin dik alası değil de nedir? 
Bugün bütün dünya terörle mücadele ederken, “barış elçiliği” yaptığını iddia eden bu sendikalara yakıştı mı bu şimdi? Kime sordunuz da küçücük çocukların bilinçaltına işleyecek şekilde bu afişleri İlkokul binasına asma cüretini gösterdiniz? Dahası bu terör örgütü üyesi kadınları “özgürlük mücadelesinde kadının rolü” olarak lanse edip çocukların zihninde nasıl bir algı yaratıldığı da cabası. Özgürlük mücadelesi yapan, eli kanlı, bebek katilleri midir yani? 
1958 İngiliz sömürge döneminde, Kıbrıs Türk Öğretmenlerinin verdiği varlık mücadelesi, Türk Bayrağının sandıklarda gizlendiği, İstiklal Marşının yasak olduğu yıllar… Bir varlık mücadelesi, bir milli birlik mücadelesi değil miydi? Bize bizim zamanımızın sendikalı öğretmenleri bunu öğretti tarih kitaplarında değişen ne oldu şimdi? Sizce biraz ayıp olmuyor mu? 
Çanakkale Savaşına sırtında mermi taşıyan, yaralılarını, şehitlerin kefensiz taşıyan Anadolu kadınına ayıp olmuyor mu sizce? 
Ne zamandan beri ‘Özgürlük Mücadelesi’nin adı eli kanlı PKK terör örgütüyle anılmaya başlandı? Hele ki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde... Nasıl bir memleket oldu burası, isteyen istediği yerde istediği pankartı açabilir, istediği afişi yapıştırabilir… Bu mudur yani?
Burada ciddi bir tehlike var! İlkokullara kadar indirilen bir siyaset… Burada Milli Eğitim Bakanlığı’nın ne yaptığını da sorgulamak gerekir. 
Şimdi soruyorum, Şehit Ertuğrul İlkokulu öğrenci velilerinin bu rezaletten haberi var mı? Kaç aile böyle bir girişimi destekler. Terör örgütü militanlarının propagandasının yapılmasına izin verir? Bugün PKK yarın da sıra IŞİD militanlarına mı gelecek? 
Ben bir anne olarak evimde çocuğumu şiddet içerikli filmlerden uzak tutmaya çalışırken, sözde bazı öğretmenler hangi hakla bunu çocuklarımızın zihinlerini bulandırmaya yeltenirsiniz? 
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda sendikalar istedikleri afişleri asabiliyor mu ? 
“Milli” Eğitimin amacı ve hedefleri nelerdir ? 
YORUM EKLE
YORUMLAR
Nilay Gürkan
Nilay Gürkan - 9 yıl Önce

yüreğinize sağlık sizler gibi düşüncelerini belirli menfaatler için değil de düşündükleri olduğu için paylaşan canlar elleri,yürekleri ile dert görmesinler inşallah.başka ülkelerde sendikacılar sorun çözmek için varken bizde maalesef sorun çıkarır dururlar.kaleminize sağlık,insanın aklına gelmiyor da değil suç unsuru olabilecek durumlara illa biri m şikayetçi olsun da gereken yapılsın yetkili organlarımızın böyle bir hakkı mı yok yoksa haberi mi olmuyor memlekette olan bitenlerden acaba?

banner471

banner474