banner564

Hak eden kazandı

  T.Ocağı kendi evinde ilk galibiyetini geçtiğimiz hafta alan Merit Alsancak Yeşilova’yı konuk etti.
  Kazanarak alt sıralardan kurtulmak ve rakibinin de üzerinde yer almak istiyordu. Ancak geçmiş haftalardaki kötü oyununu bu maçta da sürdürünce mağlup olmaktan kurtulamadı.
  Ertaç’ın dönmesiyle de kazanmayı çok istemişlerdi. Ancak istemek başka bir şey, istenenleri yapmak başka bir şeydir.  Maça da hızlı başlamalarına rağmen rakiplerinin maçın başlarındaki tedirginliğinden yararlanamadılar. 
  İlk 10 dakikasında rakibine oranla daha iyi oynuyordu. Fakat bunun devamını getiremedi. Ataklarını daha çok rakibinin sağ tarafından geliştirdi. Çünkü daha 10’uncu saniyede Memduh’un gördüğü sarı kart sonucunda Memduh ikinci sarı kartı görmemek için pozisyonlara istediği gibi müdahale edemiyordu. 
  Maçın büyük bir bölümünde oyun üstünlüğünü rakibine kaptırdı. Ertaç sahanın her neresinde olursa olsun kazanılan serbest vuruşları kullanmak istedi. Ancak bu durum hiçbir şekilde T.Ocağı’nın lehine olmadı. Bunları farklı organizasyonlarla değerlendirebilirlerdi.
  İlk yarıyı geride kapattıktan sonra ikinci yarıda rakibinin oyunu biraz daha geride kabul ederek ani ataklarla gol araması ile biraz daha baskılı görünür gibiydi. Ancak kalesinde fazla pozisyonlar verdi.
  Maçta hiç görünmeyen yabancı oyuncusu James’in pasında o dakikaya kadar hiçbir şey yapmayan Ertaç güzel bir gol attı. Ancak rakibinin kazanma arzusunu unutmuştu. Lualua’ya bir türlü önlem alamadı ve bu oyuncunun önderliğindeki pozisyonlarda çok sıkıntılar yaşadı. 
  Kötü bir oyun oynayan T.Ocağı bir kez daha kendi evinde mağlup olmaktan kurtulamadı.
  Merit Alsancak Yeşiova son maçta aldığı farklı galibiyetin morali ile bu maça çıktı. Bu ligde yeni olmasının ürkekliği maçın başlarında çok net görülmüştü. Öyle ki rakip ceza alanına yok futbolcu topu bile ancak 9’uncu dakikada sokabildiler.
  Kadrosundaki yabancı oyuncuların kalitesi onların maçtaki en büyük artısı olacaktı. Özellikle kalitesi tartışılma Lualua başta olmak üzere, Bill Mehmet, Binya ve Adeleke kalitelerini ortaya koyarak takımlarının galibiyetinde büyük rol oynadılar.
  Lualua aldığı her topta rakiplerini inanılmaz bir incelikle geçmeyi bildi. Attıkları ilk golde Bill’nin pasında Vakkas’a adeta al da at dercesine bir pas verdi. Orta alandaki Adeleke çok fazla göz önünde olmasa da takımının rakip atakları önlemesinde ve atakları başlatmasında önemli rol oynadı.  Galibiyet golünde Yasin’e verdiği pas mükemmeldi. 
  Lualua’nın yorulup çıkmasından sonra o dakikaya kadar sahada pek fala görünmeyen Bill Mehmet sahneye çıktı. Maç boyunca ona istediği topların gelmemesi ile pek bir varlık gösteremedi. Ancak rakibinin hatasını affetmeyerek galibiyet golünü attı.
 Bayram defansta maçta öne çıkan adamlardan biriydi. Yasin sağ taraftan getirdiği toplarla hep tehlikeli olurken, galibiyetteki payı da çoktu. 
  İkinci yarıda oyunu geride kabul ederek ani ataklarla gol aramaya çalıştığı anlarda golü kalesinde gördü. Yine de ben bu maçı kazanacağım diyerek istediği galibiyeti aldı.  
  Ligin devre arasında özellikle kanatlara yapılacak takviyelerle daha başarılı olacaklar.
YORUM EKLE

banner608

banner474