banner564

Hana geldik yağmur dindi

Çarşı seni bekliyor Ferdi Başkan

 

Öleceğim aklıma gelirdi de Ferdi Sabit Soyer’in bu kadar zaman sessizliğe bürüneceği aklıma gelmezdi. Halbuki o 1972 yılında 5 Şilin vererek üye olduğu CTP’de ne badireler atlattı, ne savaşlar kazandı. Zaten bu ara Bandabuliya’yı da hepten unuttu. Bilmez mi şu siyasetteki vefasızlıklar Bandabuliya’ya uğramaz. Gel gör eski dostlarını bir hal hatır sor. Çok da kafayı takma şimdiki gençlerin sana yaptıklarına. Bak ben sana söylerim 2 yıl sonra gene sensin o partinin başında. Yeter ki arada çık bir nutuk salla.

 

Düğünde ve cenazede onlar

İki milletvekili, Ersin Tatar ile Zorlu Töre, sağcı, solcu, zengin, fakir demeden herkesin düğününe de cenazesine de gidiyor. Bu seçimlerde ikisine de söz. Ölmez de sağ kalırsam bir tikleri benden. Diyalog yazdı öğrendik, Zorlu Töre’nin eşcinselliği suç olmaktan çıkaracak yasa tasarısı hakkındaki görüşünü. Tahsin Ertuğruloğlu’nun görüşünü de öğrendik.  Zeki Müren ve Bülent Ersoy hayranlığı kimler gizliyorsa ortaya çıkmalı.

 

Gel artık Karpaz’a Hürrem

Ey Hürrem Tulga, hana geldik yağmur dindi bilesin ha. Bu esnaf sadece Lefkoşa’da yok. Kaç haftadır Karpaz’a gezmeye bile gelmiyorsun. Bu hafta geldiğinde mutlaka bana da seslen. Dükkanı kapattım, işsizlikten her gün balığa gidiyorum. Ne olacak bu esnafın hali diye her sorana anlatıyorsun. Maşallah televizyonlara başbakandan çok çıkıyorsun. Gel Karpaz’a da bir de bana anlat ne olacak bu esnafın hali?  Yerimi biliyorsun. Gelirsen benim fakirhaneye, balıklar benden içkiler senden.     

 

Hoş geldin be Buran Başkan

Eski KTHY çalışanları paralarını aldı. Bu sayede uzun zamandır kayıplarda olan Buran Atakan da yeniden ortalara çıktı. Hoş geldin be Buran Başkan. Eski günlerini aratmadın açıklamalarınla. KTHY binasının önündeki çadırı İrsen Küçük’le birlikte söktüğün gün UBP hükümetine düzdüğün övgülerin benzerini bu sefer CTP-DP hükümetine yağdırdın. Ah keşke KTHY batarken de hükümetlerle bu kadar uyumlu olsaydın. Sahi bu arada Hava-Sen’de ve sende durum ne? Kapanmış gitmiş bir şirketin hala faaliyette olan sendikasının başkanı olmak nasıl bir duygu? Anlat da anlayalım.

 

Yediğimiz içtiğimiz zehirmiş

Gazetelerde hergün okuyorum, yediğimiz içtiğimiz zehir diye. Günaydın. Kaldı mı bu memlekette sağlam bir şey? Cennet hurması mı bilirdik biz eskiden. Ne ekersek bahçeye onu yerdik. İnanmazsanız manilere bakın, “Bahçalarda inginar. İnginarın dengi var. Benim şimdi sevdiğimin Yanağında beni var. Elmayı atan bilir.

Şefdali satan bilir. Bekarlığın halinden Yalınız yatan bilir.” Neyise bugünlük bu kadar yeter. Yazı 400 kelimeyi geçince bizim Adem müdür fazlasını kesip atıyor.

 

 

YORUM EKLE

banner471

banner473