banner564

Hangi barışı arıyorsunuz?

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramını gururla kutladık.
Ülkede sorunlara çare üretmek yerine 20 Temmuz’u ve Şafak Nöbetini sorgulamayı tercih edenleri yine hayretler içerisinde dinledim, okudum…
Halbuki bugünlerde cevaplamamız gereken:
Demokrasi nedir?
-İnsan olarak haklarımız nelerdir?
-Yargı bağımsızlığı nedir?
-Anayasamız, Seçim Yasası ve Siyasi Partiler yasası böyle mi olmalı?
-Kurulan hükümet milli (halk) iradeyi mi yansıtıyor?
-İşsizlik nasıl giderilecek?
-Eğitimde neden bu kadar gerilerdeyiz?
-Üretmeden tüketirsek sonumuz ne olur?
-Hırsızlar çalmaya devam edecekler mi?
-Yasa tanımazlık, kuralsızlık ve etik dışılık sürüp gidecek mi? 
Gibi sorular olmalıydı…
***
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Harekatı’nı sorgulayan, bize neler getirdiğini idrak edemeyenlere, cevabı içinde olan sorular yöneltmek isterim:
-Türk askerinin, 20 Temmuz müdahalesi ile Yunanistan’daki askeri Cunta istifa etmiş ve sivil bir hükümet kurulması gerçekleşmemiş miydi? 20 Temmuz Yunanistan’da Demokrasinin yeniden doğmasına bu şekilde neden olmadı mı? 
20 Temmuz, Rum toplumu içinde siyasi görüş farklılıklarından dolayı darbecilerin sürdürdüğü katliamları durdurmamış mıydı? Ve daha binlerce insanın katledilmesini önlemedi mi? 
Kıbrıslı Türkler, 20 Temmuz Barış Harekatı sayesinde, Self-determinasyon hakkına sahip olan bir ulusal halk olduklarını ve gerekirse bu hakkı ayrı bağımsız devlet yönünde kullanabileceklerini dünyaya duyurmadılar mı?  Rum liderliğinin herhangi bir anlaşmaya yanaşmaması üzerine de bu hakkı kullanarak kendi bağımsız devletlerini, KKTC’yi kurmadılar mı? 
Kıbrıs Türk Halkı, özgürlükçü demokrasi rejimin uygulanmasında ve çok partili seçimleri hayata geçilerek serbest seçimler yapmadı mı? 
Şimdilerde şikayetçi olduğumuz bu sistemi biz yaratmadık mı? 
Biz ve bizim atalarımız seçmedi mi bu insanları? Seçtiğimiz insanlar Kıbrıslı Türkler değil miydi? 
Siz bu sistemin içinde var olanlar değil misiniz? 
***
Her şeye rağmen şükür etmek gerek bugün 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatından sonra bir barış ortamı sağlanmış iki toplum arasında kurulmaya çalışılan “Toplumlar arası Barış” ortamı zaten sağlanmıştır. Bu barışı sürdürülebilir kılmak Rumların ve AB’nin elindedir. Kıbrıs Türklerinin “Kıbrıs Cumhuriyeti” ortaklığındaki Anayasal haklarını vererek, Kıbrıslı Türklerin üzerindeki spor ve ticari ambargoları kaldırarak. Sorulması, sorgulanması gereken budur. 20 Temmuz Barış Harekatı değildir. 
YORUM EKLE

banner471

banner474