banner564

Hangi sakal modeli hangi saç kesimiyle uygulanmalı?

Sakal kesimlerinin erkekler için adeta imaj belirleyici bir “aksesuar” haline geldiği aşikar. Sakalın bu kadar yaygın kullanılan bir imaj tamamlayıcı olmasının nedeni ise mutlaka her yüz tipine ve her saç kesimine uygun bir model bulunuyor olması. İster klasik, ister alternatif, ister eğlenceli, ister dağınık… Doğru sakal ve saç kesimiyle stilinizi bir üst seviyeye taşımanız ve iddialı bir görünüm elde etmeniz mümkün.
Kendi yüz şeklinizi tanımanız bu adımda dikkat etmeniz gereken ilk şey olsa da, yüzünüzün hangi bölümünü daha çok ön plana çıkarmak istediğinizi biliyorsanız, size uygun olan saç-sakal kesimini kolayca bulabilirsiniz. 
Çok kısa saçlılar
Az saçlılar, kirli sakal modelini tercih etmelilerdir. Kısa saçlıların yaptığı en büyük hata kontrolsüz uzun sakal bırakmaktır. Böylece seyrek saçlarınız çok daha belirgin görünecektir. Saçlarınızın azlığını dengelemek için sakalınızı da kısa boy tercih etmelisiniz. Kirli sakallarınızla çok karizmatik görüneceğine emin olabilirsiniz.
Kısa saçlılar
Kısa (veya kısadan biraz uzun) saçlarınız varsa sakallarınızı da orta boyda uzatabilirsiniz. Ancak sakallarınızı mutlaka kontrol altına almalısınız. Dağınık sakallarınız, saç modelinizin de kötü görünmesine neden olabilir. Unutmayınız, salaş görünmek her zaman karizmatik görünmek anlamına gelmez. Sakallarınızı gün içinde tarayarak dağınık görünmesini engelleyebilirsiniz.
Orta boy saçlılar
Erkekler için saç uzatma süreci zorlu olabiliyor. Orta boy saçlar özellikle sabahları başa çıkalamaz gibi görünüyor. Orta boy saçlılara uygun sakal stiline gelince, doğal ve salaş stilleri seviyorsanız sakallarınızı uzatabilirsiniz. Sakallarınızın boyunu haftada bir hafifçe kısaltarak daha bakımlı görünebilirsiniz. Bıyıklarınızın da dudaklarınızın üzerine geçmemesine dikkat etmelisiniz.
Kıvırcık saçlılar
Kıvırcık saçlılar için sakal uzatmak sorun olabiliyor. Sakallarınızı uzattığınızda kıvırcık sakallar kontrol alınamaz hale gelebiliyor. Bu nedenle kıvırcık saçlara en çok kısa sakal stili yakışıyor. Kısacık, kirli sakallarınızın ve kıvırcık saçlarınızın uyumu etrafınızdaki herkesin dikkatini çekecektir. 
Uzun saçlılar
Uzun saçlarınız için orta boyda sakal stili kullanmanızı öneriyorum. Kısa sakallarınız, uzun saçlarınız arasında kaybolabilir veya çok uzun sakal bıraktığınızda 'mağara adamı' gibi görünebilirsiniz. Orta boy sakallarınızı kontrol altına almak için sürekli boydan kestirmelisiniz. Bıyıklarınızın ve sakallarınızın aynı boyda görünmesine özen göstermelisiniz. 
Çok uzun saçlılar
Saçlarınızı uzattıktan sonra bakımının da çok önemli olduğunu unutmamalısınız. Haftada bir saçlarınıza maske yaparak saçlarınızı güçlendirebilir ve daha sağlıkla parlamasını sağlayabilirsiniz. Çok uzun saça uygun sakal stili dağınık sakaldır. Uzun saçlarınız ve hafif dağınık sakallarınız oldukça karizmatik bir görünüm yaratacaktır.
YORUM EKLE

banner608

banner474