banner564

"Hoşgör, Boşver, Aldırma!"

Merhaba,

"Hoşgör, Boşver, Aldırma!"

İnsan yapabileceği şeyleri yapabileceğini düşündüğü kadardır. O yüzden bir an önce eyleme geçmelidir. Vakit kaybetmek hayatı olduğu gibi kabul etmek demektir. Kendi çabamızla hayatı kabul edilebilir, yaşanabilir bir ölçeğe getirmeliyiz. Her şeyi bildiğimizi sanırken başkalarının bilmediklerine tepkisiz kalarak konuşmamamız imkânsız gibidir.

Hayat öğrenilmiş çaresizliklerimizle dopdoludur. Önemli olan içimizde onları aşabilmek arzusu olmalıdır "Amacımız, imkansızı mümkün, mümkünü kolay, kolayıda zarif ve zevkli yapmanın yollarını bulmaktır. "Dr. Feldenkrais. Kaybedenler liginde gol atıp kazanmaya çalışıyoruz.

Çoğu kez aşılamayan sınırları akıl koyar, duygular şartlara göre değiştiği için mukayese, tahlil ve tespitlerimizi allak bullak eder. İnandığımız şeyler günümüze uymuyorsa onları onlara göre uygulayıp değiştirmeliyiz. Düşüncelerimizin tarihi geçmeden onları tüketmeliyiz. Her gün yeni bir gündür, yeni bir güneş, yeni bir ihtimâl doğar, bu yüzden, geçmiş günleri düşünerek önümüzdeki fırsatları kaçırmamalıyız.

Cesaretinizi koruyun ve yapabilmek inancı ve imkânının birleştiği dorukta en güzel başarıyı o yükseklikten ayaklarınızın altına alın ve enginlere dalıp seyredin. Başarısızlığa giden bütün yolları deneyin sonunda başaracaksınız. "Uzun vadede hiçbir şey yapmamanın kaybettirdikleri, bir şeyler yaparak kaybetmekten çoğu kez daha fazladır". O yüzden, bedeninizin ve beyninizin kontrolünü elinize alın çünkü kontrolsüzlük her yaptığınız eylemi kadere bağlar ve sizin önünüzdeki fırsatları değerlendirememenizi güçlü kılar.

Yönünüz her zaman açıktır sadece hangi yolu tercih edeceğiniz sizi hedeflerinize götürür. "Akıntıya  kapılan, kıyıyı yürür sanır." Fuzuli, Zihninizi açık tutun ki önünüzdeki seçeneklerin farkına varasınız. Yaratıcı başarı sınırlı imkânlarımızla bile sınırsız imkânlar doğurabilir çünkü bilgi ve tecrübe sınırsızdır, sınırsız olan bir şeyinde sınırsız imkânları vardır.

İnsanları korku kültürü bir arada tutar yoksa kendi olumlu düşüncelerinin sinerjisi değil. Kendi iç disiplinine sahip akıllar ancak hayatın huzur ve dengesini birarada tutabilir. "Her zaman aklınıza gelmeyen ama sizi amacınıza götürebilecek bir yol vardır." Çok çalışma, beceri ve bilginizle, bazen de tesadüfle bilinç altımızda saklanan yaptıklarımızın meyveleri olgunlaşmış ansızın çiçek açıyordur.

Gerçek burda gün yüzüne çıkarken akıl edilmeyi bekleyen; "Önce alay edilen sonra şiddetle karşı çıkılan ve sonunda, "zaten olduğu biliniyordu."(Arthur Schopenhauer), denilen bir gerçektir. Tek bir gerçektir tesadüfen bir gerçek değildir. Geçmişten ders alarak yürüyelim, bu gün için koşalım, gelecek için tırmanalım.

Her zaman  her yerde ne için yaşadığımızı hissederek yaşamalı, hiçbir nefesimizi boşa tüketmemeliyiz çünkü onlar sayılıdır. Size, Eddie Murphy'nin oynadığı "A Thousand Words"  filmini öneriyorum, mutlaka izleyin ve insanın yaşamda kelimelerinin ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlamanızı sağlayacaktır.

Başarı tutkuyla hareket edenlerin ve bu güzel veciz sözlerin ışığından gidenlerin olacaktır: "Başarı güzel görünüşlüdür ama çoğunlukla ter kokar." Edison. "Üşenme, Erteleme, Vazgeçme"  Prof. Dr. Fuat Başgil. "Kuru gayret, sadece çarık eskitir." Atasözü. "İyi mazeretler bulmayı başaranların, başka bir iş başarabildikleri pek görülmemiştir." Benjamin Franklin, "Yerinde sayanlar yürüyenlerden daha çok gürültü çıkarır!" Cenap Şahabettin.

Unutmayın! yapınızı özgüveninizle sıkı fıkı dost kılın sizi başarıya götürecek yapabildiğinize inandığınız çoktan eylemine geçtiğiniz şeylerdir.

Kültür ve Sanatla kalın, haftaya içli dışlı başka konular hakkında konuşmak dileğiyle...      

 

 

 

Tavsiye Kitap:

Mümin Sekman

her şey seninle başlar

(156 Sayfa)

 

 

 

 

 

 

Hafta’nın “En Çok Satanlar” kitaplarından biri;

"Kalbini kırmak isteyenleri meleklere bırak, onlar sen sustuğunda konuşmaya başlar."

Uğur Koşar bu kitabında evlililikte eşinle ve diğer insanlarla kurduğun duygu bağlarında Allah'a sığınmanın kudreditini, onun nasıl herşeye kadir olduğunu, kişi kişinin aynası olduğunu, söylenecek çok söz varken bile susmanın olgunlaşmanın ilk adımı olduğunu, egomuzu beslemememiz gerektiğini, herşeyden şikâyet etmektense, aslında, Allah'ın insanın açılan yaralarına merhem olabileceğini anlatmak istiyor.

"Allah sıkıntı ve belâ verdiği kullarını derece olarak yükseltir". Bazen bizi aydınlığa ulaştırmak için ilk önce karanlıktan geçmemizi; bizi bizden fazla düşündüğü için bizi hayata karşı nasıl güçlü kılması gerektiği için imtihan eder.

Allah aciz olana yardım eder. Birşey isteyeceksen önce Allah'dan iste, biricik olan tek dost odur. Kendini hayatta affetmeye alıştır, kendini hor görme çünkü sen Allah'ın yarattığı en güzel varlıksın.

Kendini değersiz hissettiğinde sana ışık tutacak olan bir kitap, kendine saygı duymanı sağlayacak yegane sözler var burada. Mesela; kadınlara en içten sevgini ve saygını sun, onlar Allah'ın bize lütfu ve emanetidir, onlar bize düşüncelerimizden bile daha yakındır.

Dünyaya boşuna gönderilmedin, herşey insanın bir işe yaraması içindir. Allah insana taşıyamayacağı kadar yük bindirmez. " İnsan bir kainattır, ancak kainat da insandadır./ Tek tek bakarsan çok görürsün, bütün bakarsan tek görürsün./ Her zerreden gören duyan, tekten bakan görendir./ Zerre de O'dur, tek de O'dur." Hallaç-ı Mansur.

 Kader çizgimizi yazan  O'dur, Allah bize vekildir, bizi bize anlatır, biz de ona güzel ve anlamlı isimleriyle yaklaşmalıyız. Zihnin oyunlarından çok kalbin lisânını dinlemeliyiz, fakat bir yandan da herşeyin dengede olması doğanın düzeniyle hareket etmesini sağlamalıyız. Gözün gördüğü kusurlarımızı örtmeliyiz, birbirimizi kusurlarımızla O'dan ötürü sevmeliyiz ve saymalıyız çünkü O'dan doğduk O'na döneceğiz.

Kendi fikirlerin olmalı "Başkasının fikirleri, düşünceleri seni sadece zehirler. Ben bu yüzden, tüm fikirlerinden kurtulmadan ilâhi olanı, hakikati, Rabbi idrak edemezsin diyorum.". İnsana tek engel kendi nefsidir. Allah bizi korur ve gözetir. Orda ben ve sen yoktur biz varız.

Allah'a güven ve laik olmaya çalış, O  sana ve hayatına tecelli edecektir. O'ndan ümidini kesme ve duânı kıl, O her şeyi görür ve duyar.

"İncinsende incitme", tevekkül et! O bizimle her zaman birliktedir.

Şükret ve O'na hamd et, rızkın Allah'dan gelir.

İnsanın bencilliğini, hayatı  nasıl algıladığını ve yaşadığını, kulun dört dörtlük olamadığını, herşeyde bir hayrın olduğunu, bu dünyanın yanılsamalardan oluştuğunu anlatıyor yazar ve daha nicesini...

Ruhsal rahatlamanın başucu kitabı, lütfen alın ve okuyun, kendinizi Allah'a bırakın, huzur ve mutluluk kendiliğinden gelecektir.

 

Hafta’nın Şiiri;

JÜLYEN

Tanrı’nın tılsımlı gömüsüdür âdeta gözlerin

Ilgım uçurumlarıma düşen, yıkılarıma düşen

Çünkü yıkılmak sevgili!, yapılmaktır yeniden

Ey! dilimdeki seher, üzgü gözyaşlarımı silen

Ey! yüreğimin şerbetiyle overtürümü süsleyen

Bu âşkın lisânı bembeyaz dökülür tenimizden

Uyluklarımızdan ateş, olasız düşsül kelimeler

Kibir yazgımızda o bir kara bendir ki Jülyen!

Duâ edip yazsam ömrümüzün ahını dumanını

Cehennem yâkutu öpüşlerimiz ürperir birden

Seni sevdiğimi en büyük yeminlerle söylerken

Dürtüler içgüdülerimizle bizi evliliğe sürükler

Kıblem, kâ’bem, dünya âhret karımsın desem.

 

                                             Mehmet Gündoğan.

 

 

 

 

 

 

Ajanda ;

 

Tiyatro:

Babaannem 100 yaşında

 Yer: Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi

 Tarih: 18 Nisan 2014, saat: 20:00.

 

Baraka Tiyatro Ekibi "Cimrinin Uşakları/Komedi/

8-12-15-19-22-26-29 Nisan 214

Arabahmet Kültür Evi/

20:00, 5TL giriş,

Rezervasyon: 0542 853 79 69.

 “Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım”

Her Cuma ve Cumartesi saat 20.00 de

 Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nda sunulmaya devam edecek.

 

Sergi:

Ümit İnatçı ve Semih Çavuşoğlu/

Enstalasyon ve Yazı-Resim sergisi "Küçük/Büyük İşler"

4-14 Nisan/ Lefkoşa

İsmet V. Güney Sergi Salonu.

 

Yarışma:

2. Uluslararası "FoneFilmFestival" Kısa Film Yarışması,

Başvuru tarihi 21 Nisan'a kadar.

Web: http://fonefilmfest.emu.edu.tr/index.php/tr

 

Konser:

Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu

 15 Nisan Salı, 20:30

Lefkoşa’da Atatürk Kültür Merkezi’nde

halka açık ve ücretsiz

 

Cumhurbaşkanlığı'nın organizasyonu ile “Senfonik Özlem Konserleri”

17 Nisan Perşembe

 Gazimağusa Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı

Saat: 20:00- Giriş: Ücretsiz

 

 

YORUM EKLE

banner471

banner473