banner564

HP, ikinci bir ÖRP vakası mı? 

UBP’den ve DP’den bazı isimler, o günün şartlarında, birazda Ankara’dan bazı isimlerin de ısrarı ile yeni bir parti kurmak için CTP ile görüşmüş, ardından da ÖRP’yi kurmuşlardı.
Kuruluş şekli benzemese de gidişat olarak HP’nin bugün ki seyri bana o günleri hatırlatıyor. Zira ÖRP’nin kurulmasından sonra birçok kişi hızlı bir şekilde bu partiye geçmiş ama daha sonra çözülmenin başlaması ile birlikte de teker teker partiden ayrılmışlardı.
Elbette ÖRP’nin kuruluşu ile HP’nin kuruluşu arasında büyük farklılıklar var. Ama perde gerisi bana biraz da o günleri hatırlatıyor. Siyasette yeni bir nefes yeni bir soluk anlayışı aslında bir müddet sonra eski tas eski hamam noktasına dönmüş ve beklentisi karşılanmayanlar ilk önce olmak üzere partinin gerileyeceğinin gözükmesi ile de diğerleri partiyi terk etmeye başlamıştı.
Bugün HP daha iki yaşında olmasına karşın birçok kişi ya istifa etti ya parti ile yollarını ayırdı. Beklentisi karşılanmayan birçok kişinin önümüzdeki günlerde istifa edebileceğine dair haberler de bize gelmeye devam ediyor. 
Bakalım, HP’nin ömrü ÖRP’nin ömründen daha uzun olabilecek mi? 

UBP’nin karın ağrısı 
Yerel seçimler öncesi ana muhalefet UBP’de en çok sıkıntı anlaşılan o ki Başkent Lefkoşa’da çekilecek. Zira Genel Başkan Özgürgün çok önceden TFF Başkanı Hasan Sertoğlu’na söz vermişti. 
Diğer yandan milletvekili seçimlerine girmeyip, UBP’nin Lefkoşa’da yeniden birinci parti olması için canla başla çalışan ilçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu da hedefini belediye olarak belirlemişti. 
Ancak Sadık Başkanın genel başkanın bu sözünden ya haberi yoktu ya da seçimler sırasında aday olmayıp, bu fedakarlığı yapan Sadık Gardiyanoğlu’na bu söylenmedi. 
Hali ile Sadık Gardiyanoğlu da bu süreçte aday adaylığını açıkladı. Şimdi kendisine büyük bir baskı var çekilmesi yönünde. İyi de Sadık Gardiyanoğlu, daha kaç kişiyi genel başkan, daha kaç kişiyi milletvekili daha kaç kişiyi belediye başkanı yapacak?
Siyaset durağan değildir, aşağıdan yukarı doğru bir baskı vardır. Sadık Başkan bir üst mevkiye çıkacak ki birileri de onun boşalacağı koltuğa gelebilsin. Şimdi bu sinsilede ilk kez böyle bir durum var UBP’de. 
Birde daha başvuruşu bile alınmayan LTB meclis üyesi Akın Aktunç ağabeyimiz var UBP’de aday olmak için sıra bekleyen. Dananın kuyruğu deyim yerinde ise bu hafta kopacak, ama belli ki Lefkoşa’da verilen karar daha uzun bir süre UBP’de karın ağrısına neden olacak.

Güle Güle Kaptan 
Dünya görüşlerimiz aynı olsa da siyaseten farklılıklarımız var Ahmet Kaptan’la. Zaman zaman yaptığı bazı çıkışları beğenmesem de hep saygı duyduğum bir sendikacı oldu. 
Ahmet Kaptan’ın en sevdiğim dört özelliği;
BİRİNCİSİ: Sendikacının nasıl olması gerektiği konusunda iyi bir örnektir. Yasaları ve mevzuatları ezbere bilir.
İKİNCİSİ: Hoşgörü sahibidir, dinler, itiraz eder ama hiçbir zaman küçük görmez, aşağılamaz, makama, mevkiye saygı göstermesini bilir. 
ÜÇÜNCÜSÜ: Görevde olduğu süre içinde sendika hiçbir yolsuzluk veya başka şaibelerle gündeme gelmedi. Aldığı yerden çok daha iyi bir noktada bıraktı KTAMS’ı.
DÖRDÜNCÜSÜ: Basın ile ilişkileri hep iyi oldu, ama her kesimle. Hatta kendi düşüncesinde olanlardan bile daha fazla dostu vardı kendisi ile aynı görüşte olmayanlarla. 

MESAJLAR

Onur OLGUNER: CTP’den Lefkoşa Belediye adaylığı için sizde artık son düzlüğe geldiniz. Bıyıklı amcalar size pek sıcak bakmasa da partinin genç kısmı sizin aday olmanızda ısrarcı. 

Akın AKTUNÇ: Küçük yerlerde bile partiniz üyeye giderken Lefkoşa gibi bir yerde üyeden kaçmasının sebebi sizce ne? Acaba yangından mal kaçırır gibi bir durum mu var ortada? 

Adnan ERASLAN: Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık müdürlüğü göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Gerçi niyet başkaydı ama neye niyet neye kısmet demiş eskiler. Hayırlı ve uğurlu olsun. 

Kudret ÖZERSAY: Şu KIBTEK’te atama işi ile ilgili kulağımıza bir şeylerde geldi. Eğer bizim duyduklarımız kamuoyunun da önüne gelirse ortalık fena karışacak gibi. 

Serdar DENKTAŞ: UBP bağımsız adaylara desteğini çok net olarak açıkladı. Siz ne zaman bağımsız adaylar konusunda kararınızı kamuoyu ile paylaşacaksınız? 

Mehmet HULUSİOĞLU: Geçen gece bölgenin önemli bir isimi ile baş başa yemek yerken görülmüşsünüz. Seçimler öncesi son taktikleri mi aldınız o büyüğümüzden. 

Dr. Ramadan KAMİLOĞLU: Gördüğün gibi kulak boynuzu geçiyormuş. Yenile yenile, yenmeyi de öğrendiğime göre artık bende bir üst lige çıkabilirim demi tavlada. 

Aytuğ TÜRKKAN: Başakşehir mağlubiyeti sizi hiç üzmemiş. Zira insan aşık olunca ne yenilgiler ne de başka bir şey umurunda olmuyor insanın. Mutluluklar diliyoruz. 

Erhan ARIKLI: Yeniden YDP’nin genel başkanı seçildiniz, hayırlı ve uğurlu olsun. Bu arada yenilenen tüzük ile de partinin daha hızlı karar alabilmesi ve büyüyebilmesinin de önü açılmış. 

İsmail ARTER: 18 Mart Çanakkale zaferinin yıldönümünde Gazimağusa’daki Çanakkale anıtının olduğu bölge gerçekten gören herkesi hayran bırakmış. Emeğinize, yüreğinize sağlık.

Kemal AYKUTLU: TKP’den istifa ettikten sonra siyasette devam kararı almışsınız ve bugün UBP’ye katılıyormuşsunuz. Hayırlı ve uğurlu olsun. 

Hasan TAÇOY: Geçen gece Girne’de bir mekanda çok yakın dostlarınız ile birlikte bazı önemli konuları konuşup bir takım radikal kararlar almışsınız. Anlaşılan ortalık biraz daha kızışacak gibi. 

Davut ÖKSÜZER: Biliyorum, birçok kişiyi yaz gelmeden zayıflatmak için yoğun bir uğraş veriyorsunuz. Bizim için de adımızı listeye aldığınızı söylüyormuşsunuz. Valla başkasını bilmem ama beni zayıflatabilirsen yılın diyetçisi olursun. Dün ne yedim be… 

Güven BENGİHAN: KTAMS Başkanlığınız hayırlı ve uğurlu olsun. Sizden önceki başkan Ahmet Kaptan çıtayı öyle bir yerde bıraktı ki işiniz bu bağlamda da hayli zor olacak gibi. 

Mustafa ABİTOĞLU: Sosyal medyada herhalde en çok tebriği siz yapıyorsunuz. Siyasete, futbolda sürekli bir tebrik halindesiniz. Ara sıra seninkiler de kazansa hiç fena olmayacak demi. 

POLEMİX
 “Bugüne kadar tanıtımlarda güneş üzerinden gittiğimizde tanıtım şeklimizde köklü değişikliğe gittik. Bundan sonraki tanıtımlarımızda tek tek bölgelerimiz üzerinden giderek, bölgesel farklılıkları içeren yeni stratejiler belirliyoruz. Gençlere, sporculara yönelik, sağlık turizmine yönelik sunduğumuz imkânları tanıtmak için geniş yelpazede çalışıyoruz.”
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu

YORUM EKLE

banner471

banner473