banner564

İmzalayın şu protokolü

Nisan da bitti geldi Mayıs. 2016 yılının 4 ayı geride kalırken 5. ayına giriyoruz. Türkiye Hükümetinin 2015 Ağustos’un da hazırlığını tamamladığı Ekonomik ve Mali Protokolü biz neredeyse bir yıl sonra ancak hazır hale getirebildik.
Neresinden bakarsanız bakın tam bir rezillik. Önümüzdeki Salı günü yeni hükümetin iki bakanı gene Ankara yollarında olacak. 
Düşünsenize, nerdeyse bir yıl önce tüm çalışmayı tamamlayıp tarafların uzlaşmasını bekleyen Ankara’daki bürokratlar bizim bakanları ve teknik heyeti görünce ne yapacak? 
Hani kartingde rakibine bir tur fark bindiren yarışçının size nasıl baktığını bir düşünün. İşte Masa’da durum aynı olacak. Bir yıl önce öngörülerini hazırlayan buna rağmen karşı tarafın finişe gelmesini bekleyen bürokratlar. 
Yazık, bu ülkeyi ne hale getirdiler. 

Su’ya öncelik verin
Önce Başbakan Özgürgün gidecek ilk resmi temas için Ankara’ya. Ardından da ilgili Bakanlar bir gün sonra Ankara’da olacaklar.
Öncelik Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü. Ama Mayıs ayının gelmesi ile birlikte KKTC gerçeği ile tanışmaya ramak kaldı.
Susuzluk…
Ekonomik işbirliği antlaşmasından hemen sonra Anavatan’dan gelen suyun bir an önce şebekeye verilmesi için de yeni hükümet adımlar atmalı. Hatta bence şuan en hayati konu su konusu. Umarım bir an önce su konusu da hallolun muş olur.

Ahmet’e sahip çıkın!
Adı Ahmet, uslu mu uslu, akıllı mı akıllı, yakışıklı mı yakışıklı. 
Yıllardır can yoldaşlığı yaptığı kişi hastaneye yatmak zorunda kalınca, Ahmet isimli kedi yalnız kaldı.
Yaşlı sahibinin sağlık sorunları nedeniyle hastaneye yatmasıyla, hayvan severler Ahmet kediye yuva bulmak için seferber oldu. 
Ahmet’e evini açmak isteyen duyarlı vatandaşların 0533 842 54 88 numaralı telefona ulaşması gerekiyor. 
 
MESAJLAR
Mustafa BULUTOĞULLARI: Önümüzdeki yarışta denemek üzere getirdiğiniz ralli aracı ile ilgili olarak bazı rakipleriniz ellerinden geleni artlarına koymuyorlar. Anlaşılan yarış pistin dışına çıktı. 
Emine DİZDARLI: Havalimanı Raporu kadar ses getirmedi Gönyeli Belediyesi raporunuz. Üstelik birçok usulsüzlük tek tek anlatılmasına rağmen kimse bunun üstüne gitmiyor. Acaba neden? 
Ahmet ÖZSOY: Dün bindiğiniz uçağa bomba ihbarı yapılınca İstanbul’da heyecanlı dakikalar yaşamışsınız. Neyse sağ salim yurda döndünüz ya, ona da şükredin. Bu arada yeni görev yeriniz hayırlı ve uğurlu olsun. 
Gürkan KARA: Dün ani bir kararla anjiyo olmuşsunuz. Ve tıkalı bir damara stent takmışlar. Çok geçmiş olsun. Artık stentli olduğunuza göre tavlada ki maçları daha heyecansız kılmak gerekiyor. 
Mehmet SEFA: Önceki akşam sizin mekanda bir çok ünlü isim toplanmış ve geç saatlere kadar birlikte önemli konuları konuşmuşlar. Yazın gelmesi ile birlikte uzun yaz geceleri başlıyor anlaşılan. 
Özel KADIOĞLU: Düğün hazırlıkları başlamış. En önemlisi liste hazırlamak. Sizin gibi tanıdığı çok olan birisi bakalım davetiye işinin üstesinden nasıl gelecek. Allah yardımcınız olsun. 
Ahmet SENNAROĞLU: Tüm imkansızlıklara rağmen Büyükkonuk Belediyesi’nin araç filosunu yenileme uğraşınız sadece bölge halkı tarafından değil diğer yerlerden de takdir topluyor. Durmak yok yola devam. 
Metin ŞADİ: İŞAD tarafından organize edilen Federal Kıbrıs toplantısı organizasyon olarak başarıya ulaşmış gözüküyor. Bakalım toplantının sonuçları ne zaman bir noktaya ulaşacak. 
Orhan DÜZCE: Görülmez kaza işte, tam da sezonun başladığı şu günlerde ayağınızı kırmışsınız. Demek ki bir süre koltuk değnekleri ile idare etmek zorunda kalacaksınız. 
Utkan ALTINKALEM: Araç bakımında dünyaca ünlü bir markayı daha getirerek bu konudaki uzmanlığınız yanı sıra kaliteli ürünlerle de fark yaratmaya başladınız. 
Bilbay EMİNOĞLU: 65 günde 20 kilo vermişsiniz. İşin sırrı ne? Yaza artık plajlarda sizi fit olarak göreceğiz demek ki bu hızla kilo vermeye devam ederseniz. 
Gökhan ALTINER: Kuzey Kıbrıs Aşçılar Birliği kurulmuş ve yeni birliğin ilk genel sekreteri olarak ta siz atanmışsınız. Mutfakta bu kadar hünerli olduğunuzu açıkçası bilmiyorduk. Hayırlı olsun. 
Hüseyin AMCAOĞLU: Bakan beyin validesi rahmetlenince ve müsteşar da hastalanınca tüm bakanlığın işleri yine size kalmış. Gerçi artık o bakanlığın her noktasını sizden daha iyi bilen birisi yok, o yüzden işlerin altından kalkmak sizin için sorun olmamıştır. 
Zorlu TÖRE: Sadece sağ kanattan değil sol kanattan da destek gelmeye başladı sizin müzakere sürecine dahil olmanız ile ilgili. Demek ki doğru yoldasınız. 
Dilek KIRICI: Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ’un imza gününde kendisi ile ayaküstü sohbet etme imkanı bulmuşsunuz. Paşanın kitabını da okumaya başlamışsınız. 

GÜNÜN SÖZÜ
 "Bu tank bizim şerefimizdir. 42 yıldır ilk defa geliyorum. Benim tankım en öndeydi. Yol yoktu. Paletler bazı yerlerde uçurumdan gidiyordu. Rumlar bizim etrafımızı sardı. Her tarafta ateş vardı. Sonra Rumları püskürttük. Onların cephanesini de imha ettik. Allah bize güç verdi, cesaret verdi. Şimdi geldiğimde de gurur duydum, sevinçliydim, duygulandım."
Tank mürettebatından er Abdülkadir Kurt
YORUM EKLE

banner471

banner473