banner564

İnanınca oluyormuş

Lige şampiyonluk parolasıyla başlayan ancak bir türlü istediği performansı sahaya yansıtamayan Mağusa Türk Gücü’nde dün oynanan GAÜ Çetinkaya maçıyla moraller de yerine geldi.
Futbolcuların saha içinde artık özgüvenini kaybettiği bir haftada Mağusa Türk Gücü’nün kazanması önemliydi. Rakip lider olunca bu galibiyet daha da önem kazandı.
Ancak şunu da ortaya koymak lazım ki maçın ilk yarım saatinde Mağusa Türk Gücü savunması çok akıl almaz hatalar yaptı. Eğer GAÜ Çetinkaya forvetleri biraz daha becerikli olsaydı bu maçın skoru GAÜ Çetinkaya lehine en az 3 farklı olurdu.
Özellikle savunmadaki hatalarından ders çıkaran Mağusa Türk Gücü penaltıyı da atamayınca morallerin düşmesi de normaldi. Ancak gol tam da ihtiyacı olan dakikada geldi.
Mağusa Türk Gücü devre arasında soyunma odasına beraberlikle gitmenin moraliyle ikinci yarıya da hızlı başladı. Emre’nin 46. dakikada bulduğu pozisyon gol olsaydı Mağusa Türk Gücü oyunu çok daha erken koparacaktı.
GAÜ Çetinkaya ikinci yarıda daha çok savunmaya çekilince Mağusa Türk Gücü’nü de üzerine çekti. Haliyle pozisyonlar vermeye başladı.
Tecrübeli oyuncuları sayesinde bu pozisyonlardan birçoğunda tehlike yaşamadı belki ama bana göre erken geriye çekildi.
Mağusa Türk Gücü’nün oyundaki hakimiyeti, sürekli GAÜ Çetinkaya kalesine gidip tehlike yaratması kendine olan güvenini de artırdı ve galibiyete olan inançlarını daha çok ortaya çıkardı.
Mağusa Türk Gücü’nün bu hafta aldığı ilk galibiyeti bundan sonraki haftalar için kendine olan güvenini de artırdı yönetimin de taraftarın da yüzünü güldürdü.
YORUM EKLE

banner608

banner473