banner564

İşe buradan başlayın ve "Bu hatayı düzeltin"

Girne Amerikan Üniversitesi, daha önce mahkeme tarafından kullanımı yasaklanan 'Girne' ismine alternatif olarak, Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan “Kıbrıs Girne Üniversitesi” isminin kullanılmasına ateş püskürdü. 
Girne Amerikan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Serhat Akpınar, CTP-DP hükümetinim giderayak yaptığı değişikliği yeni gelen CTP-UBP hükümetinin düzeltmesini istedi. 
Özkan Yorgancıoğlu Hükümeti'nin son Bakanlar Kurulu toplantısında, “University of Kyrenia LTD ” olan üniversite isminin, “Cyprus Kyrenia University LTD” ismiyle değiştirilmesine yönelik karar alması, Girne Amerikan Üniversitesi cephesinde tepki ile karşılandı.
Yüksek İdare Mahkemesi’nin, herhangi bir üniversitede “Girne isminin kullanılmamasına yönelik” ürettiği kararına rağmen, Bakanlar Kurulu’nun geçtiğimiz ay aldığı isim değiştirme kararı, Girne Amerikan Üniversitesi cephesinde büyük üzüntü yarattı.
Girne Amerikan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Serhat Akpınar, KKTC’de yargı makamlarının kararının, siyaset eliyle yok sayıldığını ifade ederek, , Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Yüksek İdare Mahkemesi’nin kararını incelemesini istedi.
Akpınar, "Bakanlar Kurulu'nun hatalı kararını bir başka Bakanlar Kurulu kararı ile düzeltilmesi bu vahim hatayı ortadan kaldıracaktır" dedi. 
YÖDAK'ın artık ülke üniversitelerine hizmet etmediğini de iddia eden Akpınar, herkesin bu yolla mağdur edildiğini belirtti.
Türkiye'de yargı sürecini başlattıklarını belirten Akpınar, “bu ülkenin yargısına güvenmeyeceksek, nereye güveneceğiz” diye sordu.
Şimdiki hükümete görev düştüğünün altını çizen Akpınar, hükümetin “ahlak ve etik dışı bu rezilliğe” son vermesi gerektiğini söyledi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bir kuruma teslim mi olduğunu da soran Akpınar, Yorgancıoğlu Hükümeti'nin gider ayak YİM Kararı'nı yok saymaya yönelik karar üretmesinden şikayetçi oldu.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Yüksek İdare Mahkemesi'nin kararını incelemesini de rica eden Akpınar, Akıncı'nın YÖDAK'tan rahatsız olduğunu söylediğini belirterek, “YÖDAK KKTC'nin değil ki” ifadelerini kullandı.
Akpınar, “bu ülkede artık zor” diyerek, İstanbul dönüşünde, yatırımların gözden geçirileceğini de belirtti ve “siz gelin bu ülkenin geleceğine, insanlığına yatırım yapın” da dedi.
 


 Kokartlara ne oldu? 
Değerli arkadaşım bir konu hakkında (Rezillik) bilgi vereyim. İlgini çekerse araştırırsın. Turizm Bakanlığı çok turist gelecek diye Şubat ayında turizm rehberliği için İlan çıktı. 60’ın üzerinde sınavlara katılım oldu. Yazılı sözlü mülakat sayı 30’lara düştü. Sonuç 4 ay tam gün uygulamalı eğitim sonunda tekrar sınavlar v.s. kazananlara törenle kokart verilecek. Yaz dönemine girerken hazır olacak herkes.
Sonuç: Hala kokartlar verilmedi turistler geldi dönüyor. Turizm rehberliği kaçak rehberlerin engin tecrübeleriyle ve derin Kıbrıs bilgileriyle yapılmaya devam ediliyor. Neyin turizmi arkadaşım sende bir bak bakalım burası Kıbrıs dedirten bir durum mu?
Fehmi Hız 
YORUM EKLE

banner608

banner473