banner564

İşimize baksak!

Allah’tan birileri çıkıp darbe yapmaya kalktı, yoksa ne yapardık biz! Allah aşkına bırakın bu işleri, yok o böyleymiş, şu şöyleymiş. Biz kendi işimize bakalım. 
Turizm ülkesi diye övünüyoruz ama ortalık pislikten geçilmiyor. Yollar çöp dolu, oysa daha iki yıl önce “Let’s Do It” (Hade Temizleyelim) kampanyası yapılmıştı yollarda, turistik alanlarda.
Kampanya ile yollardaki tüm çöpler toplanmış ancak 10 gün sonra eski pis haline geri dönmüştü. Ve maalesef iki yıldır da tüm yollar çöp ve pislikten geçilmiyor.
Yeni hükümet göreve geldi geleli tek gündem borçların ödenmesi, maaşların gününde yatması. İnsanların günlük yaşantısını etkileyecek, yaşam seviyesini arttıracak bir icraattı henüz göremedik. 
Ha diyebilirsiniz ki Türkiye’den gelen su musluklardan akmaya başladı. İyi de suyu belediyenin deposuna kadar getiren Türkiye oldu. Depoya gelen suyu bile dağıtmak, aylarımızı aldı, irade göstermekte sorun yaşadık.
Eğitim sektörü ciddi sos veriyor, üniversite sınavlarına katılan öğrencilerimizin puanları zaten bu tablonun en acı sonucu.
Sağlıkta yamalı bohça gibiyiz. Bakan bir gediği kapatıyor 10 gedik yeniden açılıyor…
Tarım, hayvancılık ve narenciye sektörü ruhunu verdi veriyor. Son bir nefeslik halleri kaldı. 
Sigortalar ne zaman patlayacak belli değil, özel sektör yatırımdan kaçamaya başlarsa vay halimize.
Vatandaşlık konusu hala bir düzene kavuşturulamadı. Bin kere yazdık 20 yıl ile 10 yıl arasında mührü olan on bin kişi var. 20 mühürden başlayın her ay bir bölümü bitirin. Adaletsiz dağıtma aynen devam ediyor…
Yollardaki aydınlatma eksiği hat safhada, yeni yapılan oto yollarda bile aydınlatmalar doğru düzgün çalışmıyor. 
Kısacası darbe marbe, biz kendi işimize baksak, oraya harcayacağımız enerjiyi kendi kökleşmiş sorunların çözümü için kanalize etsek...
Netice Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlet olduğunu bir kez daha gösterdi, bir ay sonra orada her şey eskiye döner de biz neden kaybettiğimiz zamana bir ay daha ekleyelim? 

Eziç kime kızdı?
Yakın bir dostumdan duydum, iş adamı Mehmet Eziç birkaç aydır hazırlığını yaptığı yeni şube açılışların tümünü birden iptal etmiş. Ve yatırımlarını durdurma kararı almış.
Hiç şaşmadım desem ve kendisi ile görüşmeme karşın Mehmet Eziç’i çok iyi anladığımı ifade etsem…
Neticede sorunların ne olduğunu üç aşağı beş yukarı tahmin etmek zor değil bu ülkede. Öyle ki herkes ayrı bir cumhuriyet bu ülkede. Yatırım yapmak ise en zor iş bu cumhuriyette. 
Paranız ile rezil ederler sizi. Sonrada sinir olursunuz, hasta olursunuz ve vazgeçersiniz yatırım yapmaktan. Yapacağınıza da yaptıracağınıza da pişman ederler…
Konun özünü bilmemekle birlikte sadece tahin ediyorum ve Eziç’in neden yatırım yapmaktan vazgeçtiğini empati yaparak anlamaya çalışıyorum.
Keşke bizi yönetenler de bu empatiyi yapabilseler...

Yuh olsun be
“7 yıl boyunca bana karşılıksız sevgi ve sadakat veren sevgili dostum Daisy bugün ellerimde öldü. Çok üzgünüm, etrafa zehir atan kedi, köpek düşmanları elbet bir gün bu yaptıklarının bedelini ödeyeceklerdir.” 
Oğuzhan Hasipoğlu

MESAJLAR
Kutlu EVREN: Sütlüce Muhtarı iki aydır randevu bekliyormuş sizden. Son çare bizi aradı muhtar, kendisine vereceğiniz bir beş dakikanız yok mu? 
Ferdi Sabit SOYER: Bülent Arınç dedi ki “Ben FETÖ’yü anlayamadım ve bu yüzden ahmak olmayı kabul ediyorum.” Nasıl değerlendiriyorsunuz Sayın Arınç’ın açıklamalarını.
Zeki ÇELER: Yalova ziyaretiniz sırasında Gölova et mangal tesislerinde tek başınıza bir buçuk kilo köfte yediğiniz yönde haberler geliyor. Görüntüleri istedik, yakında paylaşacağız buradan da. 
Korgeneral İlyas BOZKURT: Paşam, Lefkoşa’dan Güzelyurt’ta doğru giderken Yılmaz köyü geçince sol taraftaki dağlarda yer alan TC bayrağı yerinde yok, konuya bir el atsanız. Bölgeden çok mesaj geliyor bu konuda. 
Mustafa YEŞİL: Yangın tatbikatını bakanlıkta başarı ile gerçekleştirdikten sonra tatbikat türünden organizasyon isteyen tüm projeleri size verme kararı almış bakan bey. 
Mustafa TOYCAN: Üniversite işleri nasıl gidiyor? Bu yıl Lefkoşa’da öğrencileri görebilecek miyiz? Bu arada bu hafta bir gece için izin alabilecek misiniz yetkili yerlerden? 
Mine AVKIRAN: Bu aralar şans sizden yana galiba. Nereye gitseniz kime dokunsanız şans getiriyormuşsunuz. Bir devlet piyangosu bileti çeker misiniz bizim yerimize de. 
Orhan YILMAZ (Fıstık): Son günlerde bir tilki sizin bahçeyi mesken edinmiş. Oysa gittiği evin sahibinin eski kurtlardan olduğunu bilse hiç girer miydi değil mi? 
Gökhan ALTINER: Doğum gününüz dolasıyla dün çok sayıda telefon alınca bir anda kendinizi mutluluk havuzunda bulmuşsunuz adeta. Keyfini çıkarın. 
Ozan CEYHUN: Kısa Kıbrıs tatilini bitirip yeniden Ankara yollarına düşmüşsünüz. Bu arada Kıbrıs’ta bir dizi önemli görüşmeyi de tatile sıkıştırmışsınız. 
Reşat AKAR: Tören harcamalarının yolların temizliği için kullanılması önerisi vatandaştan geniş destek bulsa da siyasetçilerden tıs yok her zamanki gibi. 
Osman UZUN: Ergenekon ve Balyoz ile ilgili geçmişte olan hesapları hatırlatmanız iyi oldu da olan da oldu bu arada. Ne demişler sür eşeğini Niğde’ye…
Cafer BARUTÇUZADE: Parti içinde birilerini haber vermeden kendi başına hareket etmesi yeni bir durum değil ki? Hiçbir dönemde bu kurala uymadı kimse maalesef. 
Mehmet KIRAL: Dün doğum günü pastalarının mumlarını üflemekten yorgun düşmüşsünüz. Kaç kez pastaların üstündeki mumlara püf dediniz saydınız mı? 
Resmiye Eroğlu CANALTAY: Othello’nun Shakespeare' ine kavuşmasına şahitlik etmek her halde her kula nasip olmazdı. Güzel bir eser ortaya çıkmış, emeği geçen herkesi kutluyoruz. 
Hasan ERÇAKICA: Türkiye’nin yönü her halde batıdan doğuya doğru döner. Peki, sadece ekonomik olarak mı olur bu dönüş yoksa rejim olarak ta döner mi?
Av. Seyhan İbrahim YILDIRIM: FETÖ ile ilgili öyle iddialar atıyorsunuz ki ortaya bunları ispatlamak artık bu saatten sonra boynunuzun borcu diye düşünüyoruz. Top sizde. 

GÜNÜN SÖZÜ
“Herhangi bir suçu olmayan, uyarı dahi almayan insanlarımıza yönelik bu tür girişimlere demokrasi ve insan hakları adına sessiz kalmayacağız. Ülkemizde sırf birilerinin gözüne girmek amacıyla yapılan, bu tür gereksiz ve hukuk dışı uygulamalardan kaçınmalıyız... Türkiye'de yaşananlardan çıkan en büyük ders şudur: Hukuk ve Adalet bir gün herkese lazım olur...”
CTP Milletvekili Asım Akansoy
YORUM EKLE

banner608

banner473