banner564

Kadro farkının sonucu

2015-2016 futbol sezonu başlarken belki de hiç kimsenin beklemediği kadar başarılı bir ilk yarı geçiren Binatlı, ilk yarıyı hem lider hem de namağlup tamamladı.
İlk yarıyı lider tamamlamanın rahatlığı ile maça çıktılar. Alabilecekleri galibiyet ve rakiplerinin alacağı skorlara göre de puan farkını da artırmak istiyorlardı. Maçın sonunda galip gelirlerken takipçilerinden M. Türk Gücü ile puan farkı korundu. Yenicami ve GAÜ Çetinkaya’nın berabere kalmasıyla puan farkı daha da arttı.
Binatlı rakibine oranla daha inançlı ve istekliydi. Kaptanının yokluğunda gol yükü John Bello’ya mı kalacaktı, gol yollarında ne derece etkili olacaktı merak ediliyordu. Maçın ilk yarısında bulduğu golle ne geçerek rakibinin olası etkisini de kırmış oldu. Golden sonraki dakikalarda ise pek etkili değildi. 
İkinci yarıya Berkem’in oyuna girmesiyle orta alanda biraz daha etkili olmaya başladılar. John Bello ve Sertaç’ın vuruşları direkte kalınca maçı daha erken koparamadılar. Fakat rakiplerinin risk almaya başlamasıyla boş alanları fazlasıyla bulmaya başladılar. Günün başarılı isimlerinden Batşhi’nin etkili oyunu sonucunu verdi. Genç oyuncular Ömer, Berkem ve sonradan oyuna giren Burç boş alanlarda etkili oldular ve takımlarının galibiyetine katkı koydular.
Binatlı özellikle son bölümde bulduğu gollerle maçı farklı kazanarak yeni yıla mutlu bir şekilde girdi.
T. Ocağı golcüsü Ertaç’ın yokluğunda özellikle gol yollarında hiç etkili olamadı. Geliştirdikleri ataklarda çok etkisiz kaldılar. Defansta beklenmedik kadar hatalar yapıp açıklar verirlerken orta alandaki pas hataları da çok fazlaydı.
İkinci yarıya çıkarlarken yapılan değişiklikler de hiç etkili olmadı, hatta daha da kötü oynadılar. Rakiplerine çok fazla boş alanlar bırakınca bedelini farklı dediler. Takımdaki yardımlaşma yok denecek kadardı. İlerideki Peter ve Cedric  ve sonradan oyuna giren Murat takımları adına tek olumlu hareket yapmadılar. 
Ligin ikinci yarısında bulundukları yerden kurtulmak için en az 4-5 transfer yapmaları gerekir. Yabancı oyuncularının da hiç katkıları yok. Onların yerine daha etkili futbolcular almalıdırlar. T. Ocağı mental olarak da maçlara hazır çıkmıyor. Bildiğimiz hırslı, rakibini zorlayan T. Ocağı takımından çok çok uzaktadırlar. 
YORUM EKLE

banner471

banner473