banner564

Karne

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, “Gelecek yeni hükümete yüzlerinin akıyla bir miras devredeceklerini; kendi devraldıklarından çok daha iyi noktaya getirdikleri bir hükümet idaresi bırakacaklarını” söyledi ve topu bir yerde Ömer Kalyoncu’nun kucağına attı. 
Zira bundan sonra oluşabilecek tüm olumsuzlukları da yeni hükümetin üstüne yıkıp görevi devretti. 
Başbakan uzun süren ve hemen her konuda açıklamalarda bulundu ve 22 ayda yaptıklarını tek tek anlattı.
Biz başbakanın anlattıklarından farklı olarak 22 ay önce hükümete gelmeden önce, ortakları ile birlikte kaleme aldıkları hükümet programı üzerinden bir değerlendirme yapalım istedik.
İşte ne vaat ettiler ne yaptılar…
“CTP-DP Koalisyon Hükümeti Hükümet Programı”
*”Hükümetimizin TEMEL VİZYON’u, sürdürülebilir bir toplumsal ve ekonomik yapı yaratmaktır ”  denildi, başta vergi affı olmak üzere halkın vicdanının zedeleyen icraatlara imza attılar.
*”Nüfus, sosyal kimlik ve çevrenin korunarak niteliklerinin gelişmesine katkı sağlayıp toplumsal varlığı geliştiren; toplumda farklı kimlik ve yaşam tarzlarına saygı duyan bir anlayışla görev yürütecektir”  denildi ama 22 ayda vatandaşlık konusu başta birçok konuda tek adım atılamadı. 
*”Sosyal devlet anlayışıyla, fırsat eşitliği ilkesiyle, vatandaşlar arasında gelir uçurumunu yaratmayacak uygulamalarla, demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğü temellerinde, yerelde özne olup küresel düzeyde etkin olmayı başarmak adına toplumsal kaynaklarımızın yaşamın her alanında etkin ve verimli kullanımı konusunda düzenleyici ve denetleyici olacak bir devlet yönetimini hedeflemekteyiz”   dediler, başta KIBTEK olmak üzere münhallerde “Fırsat eşitliği “sağlamadan istihdamlar yapıldı.  Hukuk en çok bu dönemde yara aldı. Anayasaya rağmen Dışişleri Bakanı 2 aydır atanmadı. 
*“Devlet yetkililerinin yurt dışı seyahatlerini izleme konusunda basın görevlilerinin objektif kriterler dikkate alınarak dönüşümlü katılımları sağlanacaktır” denildi ancak hiçbir kriter ortaya konulmadı.  Yine herkes bildiği gibi gitti geldi…
*”Memurların siyaset yasağının kaldırılması”   denildi hiçbir şey yapılmadı…
*”Geçici 10. maddenin kaldırılması”  denildi hiçbir şey yapılmadı…
* “KKTC’nin tek seçim bölgesi olarak kabul edilmesi sağlanacaktır”  denildi hiçbir şey yapılmadı…
*”Bilişim suçlarını düzenleyen bir yasa hazırlanacaktır”  denildi hiçbir şey yapılmadı…
* “Kamu yönetimi reformunun hayata geçirilmesi için gerekli adımlar atılacaktır” denildi hiçbir şey yapılmadı…
“AB uyum çalışmaları ve kamu yönetimi reformu çalışmalarının etkin olarak yürütülmesi ve izlenmesinin sağlanabilmesi yönünde ise bakanlar düzeyinde bir Reform Yönetim Grubu oluşturulacaktır” denildi hiçbir şey yapılmadı…
“Güvenlik Kuvvetleri Komutanı’nın ve Sivil Savunma Teşkilat Başkanı’nın KKTC yurttaşlarından olması ve polisin özerk, tarafsız, hukuka ve sivil otoriteye bağlı bir zeminde şekillenmesi sağlanacaktır” denildi hiçbir şey yapılmadı…
“Merkez Bankası’nın yönetimi doğrudan doğruya KKTC yetkili makamları tarafından atanacaktır” denildi hiçbir şey yapılmadı…
“Polis nakil tüzüğü gözden geçirilecek ve bilgi, liyakat ve kıdem unsurları gözetilerek Polis Yasası yeniden düzenlenecektir” denildi hiçbir şey yapılmadı… 
“Gümrük ve Vergi işlemlerinde e-devlet projesinin tamamlanmasıyla birlikte halka yerinden hizmet verilmeye başlanacak, bürokrasi azaltılacak, vatandaşın hayatı kolaylaştırılacaktır” denildi hiçbir şey yapılmadı…





CTP- DP Koalisyon Hükümeti Hükümet Programı 54 sayfalık bir program. Benim buraya kadar yazdıklarım ilk 20 sayfasından.   Çok uzun tutup sizi sıkmak istemedim.  
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun 22 ayda yaptıklarının yanında “Vaat edipte yapamadıklarını” da benden öğrenin istedim….
MESAJLAR





Barış BURCU:  Şu iyi giden ilerlemeler konusunda kamuoyunu doyurucu bir açıklama yapmanız şart oldu. Zira yavaş yavaş sesler yükselmeye başlıyor kamuoyunda.

Menteş GÜNDÜZ: 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramımınız kutlu ve mutlu olsun. Mecliste ve kabinedeki tek denizci vekil ve bakan olarak sizi kutlayalım istedik.

Ferdi Sabit SOYER: Cumhuriyet meclisimizin en kıdemli vekili sizmişsiniz. Tam 7 dönem 27 yıl vekillik yapmışsınız.

Dr. Faiz SUCUOĞLU: Önceki gün çok önemli bir grup ile yemek yedikten sonra sizde genel başkanlık için ikna olmuşsunuz ve startı vermişsiniz. Hayırlı ve uğurlu olsun.

Doğuş DERYA: Rum meclisinde erkek bir vekil kadın bir vekilin üstüne yürümüş ve olay çıkmış. Bu konuda sessiz kaldınız, hayırdır?

Serhat AKPINAR: Nihayet muhalefet ses verdi ve dün destek için en üst bir şekilde sizi ziyaret edip gönlünüzü aldı. 

Mustafa TORUN: BRT’nin dünkü yayını logosuz vermesi kurum içinde ciddi tartışmalara neden oldu.  Kurum iyiden iyiye kaynamaya başladı.

Hüseyin Çavuş KELLE: Eylem güzel başladı güzelde geçiyordu ki şu etrafa saman dökme işi çıkana kadar. Kaş yapayım derken göz çıkarttınız.

İrfan GÜNSEL: YDÜ Kadın Basketbol takımının maçlarını başka bir yerde oynatılması kabul edilebilir bir durum değil. Bu konuda nasıl bir tutum takınacaksınız?

Kadri FELLAHOĞLU: Geçen gece Gönyeli’de Yılmaz Öztürk’ün sesleri geliyordu bir mekandan. Kesin sizde yanındasınızdır, biz ne zaman dinleyeceğiz Yılmaz ağabeyi.

Nilüfer GÜNEŞ: Sonunda nazar değdi ve iki bacağınız birden incinmiş. Tütsülenmekte fayda var.

Cemal YILDIRIM: Bir grup yönetmen olarak yakında sendikalaşma da dahil her türlü oluşum için adım atma yoluna gitmeye karar vermişsiniz. 

Sadık GARDİYANOĞLU: Gecenin bir yarısında Başkentte havai fişek atanlara kimin izin verdiğini bulabildiniz mi? Bu konunun peşini bırakmayın bizce.

Arif Salih KIRDAĞ:  Doktorunuz yürüyüş yapmanızı tavsiye edince motorunuzu satma kararı almışsınız. Bundan sonra artık her yere yürüyerek gidecekmişsiniz.

Mustafa ALKARAVLI:  Jeoloji ve Maden Dairesi Müdürlüğü görevinden emekli olmuşsunuz. Başarı geçen daire yaşamınızdan sonra şimdi emekliliğin tadını çıkartmanın vakti gelmiş demek ki.. 

Mustafa ÇAVUŞOĞLU:  Dünkü eyleme tam kadro katılmışsınız ve Başbakanlık önünde ailecek hükümeti protesto etmişsiniz. 

Harper ORHON: Dünkü eylemden sonra yaptığınız açıklama ile sosyal medyada yavaş yavaş liberal politikalara doğru geçtiğiniz yönde yorumlar yapılmış. Ne oldu sizde mi liberal oldunuz sonunda. 
 





GÜNÜNSÖZÜ
“ Gizlilik prensibine şapka çıkartmakla birlikte, görüşme sürecinde ve özellikle ikili görüşmelerde ele alınan hususlarla ilgili olarak Siyasi Partilerimizin bilgilendirilmemesi uygulamasının devam etmesi halinde bu uygulamaya tepki göstereceğimizi, amacımızın göreve yeni gelen Cumhurbaşkanımız Akıncı'yı eleştirmek olmadığını ancak hepimizi ilgilendiren son derece önemli olarak kabul ettiğimiz bu konuda istişare ortamını yaratmak olduğunu kamuoyunun bilgisine getiririz”

Demokrat Parti 
YORUM EKLE

banner608

banner473