banner564

Kazanmak için istemek yetmez

K-Pet Süper Ligi’nde tehlikeli bölgeden uzaklaşmak ve play-out’un dışında kalmak isteyen iki takımın mücadelesinde sevinen taraf ev sahibi Mağusa Türk Gücü oldu.
Maçın ilk bölümünde konuk Gençlerbirliği’nin etkili ve baskılı atakları vardı. İlk 10 dakikada Mağusa Türk Gücü üzerinde baskı kuran Gençlerbirliği karşısında Mağusa Türk Gücü daha sonra dengeyi kurarak ataklarına başladı.
Gol olabilecek birkaç pozisyondan sonra Gençlerbirliği karşısında oyunun hâkimiyetini de eline aldı.
Gençlerbirliği üzerindeki stresten dolayı maçta çok iyi oynayamadı. Özellikle top sürme ve ikili paslarda çok hatalar yapıldı.
Atılan gol sonrası Gençlerbirliği’nin moral olarak da çökünde bu moralsizlik ikinci yarıya da yansıdı. İkinci yarının da hâkimi ev sahibi Mağusa Türk Gücüydü. Gençlerbirliği atılan bir golün ofsayt gerekçesiyle sayılmamasından sonra çok belli etmese da zaten ekside olan moralini hepten bitirdi.
Gençlerbirliği’nde belli sıkıntıların olduğu dünkü maça yansıdı. Play-out sıralamasında yer almak istemeyen iki takımdan kazanmak isteyen taraf da ev sahibi takım Mağusa Türk Gücü’ydü.
Gençlerbirliği son iki maçından en az birini kazanmak zorunda. Küçük Kaymaklı ve Mormenekşe gibi iki güçlü takım ile oynayacağı iki maçtan birinde bir galibiyet elde etmesi durumunda play-out hattının dışında kalma şansını büyük oranda artırır.
Mağusa Türk Gücü ise aldığı bu 3 puanla büyük oranda play-out hattının dışında kalmayı da başaracak.
YORUM EKLE

banner608

banner473