banner564

Kendi düşen ağlamaz

Bir sezon boyunca verilen şampiyonluk mücadelesi son haftaya kadar geldi. Zirve mücadelesinde zaman zaman 3-4 takımın olduğu ligimizde son maçta sadece 2 takımdan biri şampiyon olacaktı. 
GAÜ Çetinkaya (49 puan) ve M. Türk Gücü (47 puan) takımları alacakları sonuçlara göre ya şampiyon olacak yada şampiyonluğu rakibine verecekti. 
GAÜ Çetinkaya kazanması halinde diğer maçın sonucunu beklemeden şampiyonluğunu ilan edecekti. Puan kaybı halinde bu kez M.Türk Gücü’nün de puan kaybetmesini bekleyecekti. Ancak ne yazık ki, kötü bir oyun ortaya koyarak Yenicami’ye mağlup oldu. Rakibi M.Türk Gücü Y. Boğaziçi’ni mağlup edince şampiyon olan takım oldu.
GAÜ Çetinkaya bir sezon boyunca belki de en kötü maçlarından birini oynadı. Kazandığı zaman şampiyon olacağını bilen bir takım bu kadar kötü oynamamalıydı. İnanılmayacak kadar pas hatası yaptılar. Rakiplerine en tehlikeli yerlerde top kaptırdılar. Kötü oyunları maç boyunca da devam etti.
Tabi ki bunda maçın hemen başında yenen golün de etkisi çok fazla oldu. Yenen bu gol bütün oyun planlarının tamamen değişmesine neden oldu. Hemen arkasına 16’ncı dakikada gelen diğer golle tamamen yıkıldılar. 
Çok fazla adamla gol aramaya giderken kendi alanında fazlasıyla boş alanlar bıraktılar. İki kenar bekleri inanılmayacak kadar kötü oynadılar. Sezonun başarılı adamlarından Çağrı’yı tanıyamadık. Tunç kaptırdığı topla ikinci golü kalelerinde gördüler. Savunmada bu kadar tecrübeli oyuncular olmasına rağmen kaleci Ali’nin de bunlara eklenip yaptıkları hataların sayısı çok fazla oldu.
Kendilerinin çok daha diri ve istekli olmaları gerekirken rakipleri onlardan çok daha diri ve istekliydi. Öylesine ki Yenicami’den H. Sadıklar kendi ceza alanı içinden aldığı topla GAÜ Çetinkaya ceza alanına kadar gelip orada rakiplerine bile çalım attı.
Yenicamiden Ousmane ilk yarının son dakikalarında atamadığı net golden hemen sonra gol bulmaları onların maçta kalmasına neden oldu. 
İkinci yarıya çok hızlı başlamalarına rağmen iki net pozisyonu arka arkaya değerlendiremediler. Mutlak gol için E. Sonay’ı da oyuna almalarına rağmen bu kez istenilen topları ona taşıyamadılar. Ne kadar ofansif oyuncu varsa gol için rakip kaleye giderken kendi kalesinde çok fazla pozisyonlar verdiler, skor daha da farklı olabilirdi.
Maçın sonları yaklaştıkça stres daha da artmaya başladı. İleri giden geri gelmiyor, top kaptıran olduğu yerde kalıyordu. Sarı kartların sayısı da artmaya başlamıştı. Her şeye rağmen daha istekli ve arzulu oynayıp kazanmaları gereken maçı kötü oynayarak mağlup oldular ve şampiyonluğu kaybettiler.
Yenicami için çok fazla bir şey yazmaya gerek yok. Aslanlar gibi çıkıp oynadılar ve maçı kazanmasını bildiler. Bir hafta sonra oynayacakları kupa maçını bile düşünmediler. Çok erken buldukları golle ne kadar istekli olduklarını gösterdiler. Genç oyuncular Zihni ve Hascan’ı kutlamak lazım. Defanstaki Erbay, Uğur ve kaleci Yusuf da takımın en iyilerindendi.
İnşallah verdikleri bu yüksek mücadele kupa öncesi sorun yaşatmaz. Kupa mücadelesinde onlara başarılar diliyoruz.
YORUM EKLE

banner608

banner473