banner564

1 Mayıs kutlanacak

Çetinkaya sahasında iki toplumlu ortak miting yapılacak

1 Mayıs kutlanacak
banner598
1 Mayıs İşçi Bayramı bugün dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Kıbrıs’ta da kutlanacak.
İşçi Bayramı nedeniyle Kuzey Kıbrıs’tan Dev-İş, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS, BES, Koop-Sen ve DAÜ-SEN ile Güney Kıbrıs’tan PEO’nun organizasyonuyla bugün akşam saat 19.30’da ara bölgedeki Çetinkaya Sahasında iki toplumlu miting düzenlenecek.
Ortak etkinlik öncesinde ön mitingler yapılacak ve ortak etkinlik yerine yürüyüşler gerçekleştirilecek.
Ön mitingler akşam saat 18.00’de Kuzey’de Kuğulu Park’ta, Güney’de ise Maliye Bakanlığı önünde yapılacak ve kortej yürüyüşleriyle ara bölgedeki Çetinkaya Sahası’na gidilecek.
1 Mayıs ortak mitinginde, konuşmaların ardından Arda Gündüz ile Prospektus Müzik Grubu sahne alacak.

Siber: Üreten toplum kazanır
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı mesajı yayımladı.
Siber mesajında söyle dedi:
“Günümüz dünyasında geçmişten bugüne değişmeyen kural şudur: ‘Var olmak istiyorsak üretmeliyiz, üreten toplum kazanır ‘ Üretmek ise emek ister. Şu bir gerçek ki, emeğin ve emekçinin değerini bilen, gelir paylaşımında hak -adalet ilkelerini gözeten, barış kültürünü, demokrasiyi özümsemiş toplumlar kaybetmez.
Ülkemizde üretimin ve emeğin değerini tam olarak içselleştirdiğimiz, çalışma barışına önem verdiğimiz, hak - adalet ve eşitlik ilkeleriyle koruduğumuz sürece daha onurlu, özgüveni ve aidiyeti daha yüksek bir toplum olacağımıza olan inancımla tüm emekçilerin 1 Mayıs İşçi ve Emekçi bayramını kutlarım.“

Özgürgün: Dostluk ve dayanışma artmalı
Başbakan Hüseyin Özgürgün, 1 Mayıs Bahar ve İşçi Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.
Özgürgün mesajında, bahar şenliği havasında kutlanan 1 Mayıs İşçi ve Bahar Bayramı’nın toplumda dostluk ve dayanışmayı artırması, birlik ve beraberliği pekiştirmesi bakımından çok anlamlı bir gün olduğunu vurgulayarak, bu günün özüne ve anlamına yaraşır bir şekilde, huzur ortamında kutlanması konusunda tüm kesimlerin sorumluluk içerisinde davranacaklarına inanç belirtti.

Saner: İşçi-işveren uyumunu sağlayarak 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, güçlü ve başarılı bir toplumun hedefine ancak, işçi-işveren arasındaki uyumu sağlayarak ve çalışan haklarına saygı gösteren, daha özgür, daha adil, daha katılımcı bir anlayış ve bu anlayış temelinde şekillenen bir çalışma hayatı ile ulaşılabileceğini kaydetti.
Saner, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü " dolayısıyla mesaj yayınladı.
Saner mesajında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak, her çalışanın, insan onuruna yakışır bir ücrete, sosyal güvenliğe ve çalışma koşullarına sahip olmasının en önemli görevlerini oluşturduğunu ifade etti.

Ataoğlu: Çalışma koşulları iyileştirilmeli
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, işçilerin ülkenin büyümesinde önemli bir role sahip olduğunu belirterek, işçilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesine bakanlık olarak öncelik verdiklerini söyledi.
Ataoğlu 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Çavuşoğlu: Emek en yüce değer
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, emeğin en yüce değer olduğuna inanan ve insanlık onurunu korumayı esas alan dünya ve siyaset anlayışına sahip olduklarını belirtti.
Nazım Çavuşoğlu, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayarak, yaşamdaki en kutsal değerlerden biri olan alın terinin bayramı olarak kutlanan 1 Mayıs’ta emekçileri selamladı.

Kimler mesaj yayınladı?
1 Mayıs İşci Bayramı dolayısıyla; Kıbrıs Türk Memur Sendikası (Memur-Sen), Başkanı Kağan Mındıkoğlu, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (HÜR-İŞ) Genel Başkanı Yakup Latifoğlu, Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Başkanı Arslan Bıçaklı, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Boran Kültür Merkezi adına Növber Gürtay, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Birliği (İSG-BİR), Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan birer mesaj yayınladı.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2017, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474