banner564

100 kişi katıldı

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığının düzenlediği “Afet Yönetimi Sertifika” eğitimi başladı

100 kişi katıldı
banner598
Rahme ÇİFTÇİOĞLU
Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) iş birliğinde düzenlenen 3 günlük “Afet Yönetimi Sertifika Eğitimi” dün başladı. “Afete Dirençli Toplum” oluşturma ilkesinden yola çıkılarak düzenlenen 3 gün sürecek eğitime KKTC afet yönetimi sisteminde bulunan 53 kurum, kuruluş ve bakanlıktan yaklaşık 100 kişi katıldı. Dün sabah UKÜ Çevik Uraz Salonu’nda başlayan eğitimin açılışında konuşmalar yapıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından sırasıyla Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi (IUSARC) Başkanı Doç. Dr. Ahmet Adalıer, İTÜ KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya, UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri ve Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Erdoğan Çelebi konuştu.
Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Erdoğan Çelebi, konuşmasında, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın ana görevini “afetlerde can kaybını en aza indirgeme”, “devlet kurumlarının işleyişini sağlama”, “halkın moral ve motivasyonu yüksek tutma” olarak aktardı.
Çelebi, koordinatör görevi üstlenen Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın devletin çeşitli kurumları ile birlikte çalıştığını ve çalışmaya devam edeceğini kaydetti.
 Çelebi, eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının bu nedenle önemli olduğunu kaydetti.
Eğitimin son günü olan yarın 12.45-13.15 saatleri arasında yapılacak sınavın ardından saat 15.00'te başarılı katılımcılara sertifikaları takdim edilecek.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2017, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474