banner564

100 yıl yatsa da Şükran’ı kim geri getirecek

Eşini darp ederek ve boğarak öldürme suçundan yargılanan Çetin Sadrazam’a 25 yıl hapislik verilirken, kızını kaybeden talihsiz anne sinir krizleri geçirdi

100 yıl yatsa da Şükran’ı kim geri getirecek
banner598
Çiğdem AYDIN
Kıbrıs’ta işlenmiş cinayetlerin belki de en korkuncu, en iğrenci 4 yıl önce meydana gelmişti...
Üç çocuk annesi Şükran Sadrazam, Lefkoşa’nın Taşkınköy bölgesindeki evinde, kız kardeşi tarafından ölü vaziyette bulunmuştu...
    Aylarca süren araştırmalar ve yapılan DNA testlerinden sonra, Şükran Sadrazam’ın, eşi tarafından ciddi şekilde darp edildiği ve boğularak öldürüldüğü tespit edildi. Güney Kıbrıs’ta yaşayan Çetin Sadrazam’ın olay gecesi eşinin evine geldiği, cinayet öncesinde cinsel ilişkiye girdiği de belirlendi.
Çetin Sadrazam, 25 yıl hapislikle cezalandırılırken, dünkü duruşmayı gözyaşları arasında izleyen Şükran Sadrazam’ın annesi sinir krizleri geçirdi...
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde, eşini öldürdüğü gerekçesi ile yargılanan Çetin Sadrazam 25 yıl hapse mahkûm edildi. Sanığı planlı cinayet ve zehirleyerek öldürme suçlarından beraat ettiren mahkeme, ciddi darp ve boğarak öldürme suçlarından suçlu bulup mahkûm etti. 

Yeni bir hayat kurmak istiyordu…
Lefkoşa’da 2011 yılında meydana gelen cinayet davası böylelikle sonuçlanırken, aylarca süren dava sürecinde talihsiz kadının yeni bir hayat kurmak isterken öldürüldüğü gözler önüne serildi.
Üç çocuk annesi Şükran Sadrazam eşi ile yaşadığı sorunlardan dolayı Güney Kıbrıs’taki yaşantısını terk etmiş Kuzey Kıbrıs’a gelerek Lefkoşa-Taşkınköy’de yaşamaya başlamıştı. Eşi Çetin Sadrazam’dan boşanmak isteyen Şükran, Güney’den Kuzey’e geldikten 2 ay sonra evinde ölü olarak bulunmuştu. Şükran’ın ölmeden iki hafta önce eşi ile polislik olduğu da ortaya çıkmıştı.
Cansız bedeni kız kardeşi tarafından bulunan Şükran’ın yapılan soruşturma sonucu cinayete kurban gittiği belirlenmişti.

Tüm deliller Çetin’i gösteriyordu…
2011 yılının Nisan ayında meydana gelen olaydan sonra Güney Kıbrıs’ta yaşayan eşi Çetin Sadrazam’ın cinayetten önce Kuzey’e geldiği ve aynı gün kaçak olarak geri gittiği tespit edilmişti. Eşi ile yaşadığı sorunlar, cinayet mahallinde ona ait parmak izleri ile sperm lekelerinin bulunması ve Şükran’ın tırnaklarının arasında DNA’sının çıkması Çetin Sadrazam’ın cinayetin baş zanlısı yapmıştı. Güney Kıbrıs’ta yaşadığı için 3 yıl süre ile yakalanamayan Çetin Sadrazam 2014 yılında KKTC’ye kaçak yollardan girdiği esnada polis tarafından tutuklanmıştı. 

Tüyler ürperten iddialar…
Soruşturma esnasında sanık Sadrazam’ın eşini zehirlediği ardından yastıkla nefessiz kalmasını sağlayarak öldürdüğü öne sürülmüştü.
Polis tarafından 20 Şubat 2014 tarihinde yakalan ve o tarihten beridir tutuklu olan Çetin Sadrazam’ın aylarca sürdü. Dava sürecinde mahkemeye dinletin uzman tanıklar kanıtlarla ilgili bilgi verirken, adli tıp uzmanı tanık, Şükran’ın cesedinde zehir izine rastlanmadığını, genç kadının boynuna baskı yapıldığına dair izler olduğunu ve nefesiz kalması sonucu boğularak öldürüldüğüne dair ifade vermişti.

Tüm davalardan beraat etti, ancak…
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde aylardır süren cinayet davası dün karara bağlandı. Planlayarak adam öldürme, zehirleyerek ve boğarak adam öldürme suçları başta olmak üzere 6 davadan yargılanan sanık iddia makamının aleyhine getirdiği tüm davalardan beraat etti. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan ağır ceza heyeti,n6 davadan beraat ettirdiği sanık aleyhine “adam öldürme ve ciddi darp” suçlarından dava ekledi. Kararı okuyan Başkan Ömer Güran, sanık aleyhine getirilen taammüden adam öldürme suçundan beraat etmesinin nedenlerini açıkladı.

Daha önce de plan yaptı…
Güran, cinayet mahallindeki olgular ışığında sanığın olay gecesi eşi ile cinsel ilişkiye girdiğine dair kanıtlar olduğunu, bu nedenle sanığın eşini öldürme niyetinden vaz geçmiş olabileceğini, dolayısı ile aradaki nedensellik bağının ortadan kalktığını söyledi. Güran, sanığın daha önceden eşini öldürmek için plan yapmış dahi olsa yaşadığı seksüel ilişki sonrası sanığın ani bir kararla mı ya da planını devam ettirerek mi öldürdüğüne dair bir tespit olmadığını ifade etti.
Güran, ayrıca planlı cinayet unsurunu oluşturan maktulenin zehirlendiğine dair iddia ile ilişkin bir bulguya rastlanmadığını, maktulenin zehirlenerek değil boğularak öldüğüne dair bulgu olduğunu cinayet mahalinde bulunan kahve fincanının içerisinde zehir kalıntısı olmasına rağmen sanığın parmak izinin olmadığını belirtti.

2 yeni davadan suçlu bulundu…
Güran, bu bulgular ışığında iddia makamının sanık aleyhine getirdiği taammüden adam öldürme ve zehirledikten sonra boğarak adam öldürme iddialarını baz alarak sanığı mahkum edemeyeceklerini, iddia makamının davalarından beraat kararı verip, sanık aleyhine  “boğarak adam öldürme “ve “ciddi darp” suçlarından dava getirdiklerini söyledi. Sanığı 6 davadan beraat ettirip, 2 yeni dava ekleyen Başkan Güran, duruşmaya 1 saat ara verdikten sonra ceza kararını okudu. 

Acılı anne sinir krizi geçirdi
Güran, sanığı aleyhine getirdikleri her iki davadan suçlu bulup mahkûm ettiklerini belirterek, sanığı 25 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.
Kararın ardından mahkeme salonundan ayrılan Şükran Sadrazam’ın annesi Meryem Tekin sinir krizi geçirirken, gözleri yaşlı anneyi kızları güçlükle sakinleştirdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2015, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474