banner564

12 ay ceza aldı

Cuma Mağusalı’nın ölümüyle sonuçlanan kazanın sanığı Oya Göz, olağanüstü güvenlik önlemleri altında karar duruşmasına çıkarıldı

12 ay ceza aldı
banner598
Melin DOBRAN
Cuma Mağusalı isimli gencin ölümüyle sonuçlanan trafik kazası ile ilgili yargılanan sanık Oya Göz hakkındaki ceza kararı dün açıklandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan ve geçtiğimiz hafta yargılandığı 7 davadan mahkûmiyet alan sanık geniş güvenlik önlemler altında karar duruşmasına getirildi. Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı tüm birimlerden oluşan polis ordusu mahkeme ve çevresinde olağanüstü güvenlik önlemleri aldı.
Mağusalı’nın ailesi ve yakınları da karar için sabahın erken saatlerinde mahkeme önünde toplandı. Saatler süren gerin bekleyişin ardından ağır ceza mahkemesi oy çokluğu ile aldığı kararı öğlen saatlerinde açıkladı.
Başkan Ömer Güran, Yargıç Gökhan Asafoğulları ve Yargıç Meltem Dündar’dan oluşan heyetten Yargıç Dündar farklı bir karar verdi. Ancak iki yargıcın oy çokluğu ile karara varması sonucu,7 davadan mahkûm edilen sanık 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Karar oy çokluğu ile alındı
Oy çokluğu ile alınan kararı Başkan Güran okudu. Güran, kazadan önce sanık Göz ile Cuma Mağusalı’nın çarpışma öncesindeki kusurlarının değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Güran, Cuma Mağusalı’nın kavşağa 90 metre kala araba geçilmemesi kuralı olmasına rağmen araba geçtiğini, 50 kilometre hız sınırı olduğu halde polisin tespitlerine göre 100 kilometre süratin üzerinde bu eylemi gerçekleştirdiğini ifade ederek, bu kusurların göz ardı edilemeyeceğini söyledi.
Başkan Ömer Güran, sanığın ise anayoldan gelen araçların öncelik hakkı olmasına rağmen gerekli özeni göstermediğini ve yerde olan çizgilerin sağa dönülmez anlamına geldiğini görmesi gerektiği ancak dikkat etmediğini belirtti.

Yolun durumu çok kötüydü…
Başkan Güran, sanığın tali yoldan ana yola çıktığı yerde halen daha bugün hiçbir uyarıcı levha konmamasını, yolu ayıran çizgilerin sadece kalıntı olarak kalmasını, yolun çift şerit olarak yapılmasına rağmen o özelliğini yitirmesinin ölümlü kaza olmasına rağmen düzeltilmemesinin yetkilerin ilgisizliğini gösterdiğini söyledi. Başkan Ömer Güran, tüm aktarılan olguları bir bütün olarak değerlendirdiklerini belirterek sanığı suçlu bulup mahkûm ettikleri davalardan 1 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Dündar 6 ay ceza verdi
Yargıç Meltem Dündar ise azınlıkta kalan kararından heyet Başkanı Güran ve Yargıç Asafoğulları’na katıldığını ancak takdir ettikleri hapislik süresinin çok olduğunu düşündüğünü belirterek sanığın 6 ay hapis cezası ile cezalandırılması kararı verdiğini açıkladı. 
Kararın hemen ardından Cuma Mağusalı’nın annesi, yeğeni ve babaannesi sinir krizi geçirdi. Yakınları verilen 1 yıl hapis cezasının yetersiz olduğunu haykırırken, adaletin yerine gelmediğini öne sürdü. Duruşma önündeki gerginlikten dolayı polis sanığı etten duvar örerek arka kapıdan çıkarıp polis aracına bindirdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2017, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474