banner564

12 ay sonra

4 akademisyenin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasına neden olan araç sürücüsü Çiğdem Altınfincan hakkındaki yargı süreci başladı

12 ay sonra
banner598
Lefkoşa-Güzelyurt anayolu Türkeli kavşağında 20 Ocak tarihinde 4 akademisyenin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasında, kazaya neden olan araç sürücüsü Çiğdem Altınfincan hakkındaki yargı süreci 12 ay sonra dün başladı. Tutuklu yargılanan sanık ilk duruşmaya çıkarılmak üzere dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne getirildi. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay huzurunda başlayan duruşmanın dünkü oturumunda iddia makamı mahkemeye 5 tanık dinletti.

Gözyaşları arasında izledi
Tanık kürsüsüne ilk olarak çıkan BRTK kameramanı Kemal Yürekli, evine giderken kazayı görüp durduğunu ve araba da bulunan kamerası ile kayıt aldığını söyledi. Yürekli’nin çektiği  kaza mahalline ait görüntüler mahkemeye sunuldu. Daha sonra görüntüler mahkemede izlendi. Bu esnada sanığın gözyaşı döktüğü gözlemlendi.

29 Ocak’a ertelendi
Yürekli’nin ardından BRT kameramanı Tarkan Kavaz tanık kürsüsüne çıktı. Kavaz’da olay yerinden çekmiş olduğu görüntüleri mahkemeye emare olarak sundu. Üçüncü ve dördüncü tanıklar Polis Genel Müdürlüğüne bağlı Foto Parmak izleri şubesinde görevli polis memurları Çağıl Kaya ve Halil Uyguroğlu ise olay günü ve sonrasında çektikleri kaza yeri ve otopsi fotoğraflarını mahkemeye sundu. Beşinci tanık Polis müdürlüğüne bağlı trafik şubesinde görevli polis Ali Kırhan da olay günü ve sonrasında hazırladığı  kaza mahalli planını, kaza krokisini emare olarak sundu. Tanıkların dinlenmesi ve emarelerin sunulmasının ardından duruşma yeni tanıkların dinlenmesi üzerinde 29 Ocak saat 11.00’a ertelendi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2015, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473