banner564

12 bin TL’ye döner!

Boğazköy’deki kebapçıya kredi kartı veren 26 müşterinin kart bilgilerini kopyalayıp, Türkiye’deki ATM’lerden para çektiler

12 bin TL’ye döner!
banner598
Melin DOBRAN

   Girne’ye bağlı Boğazköy’de faaliyet gösteren ‘Ada Döner’ isimli işletmeden kredi kartı ile döner alan 26 kişinin dolandırıldığı ortaya çıktı. Sözkonusu kişilerin kredi kartı bilgilerini kopyalayan çete elemanlarının, daha sonra Türkiye’ye giderek ATM’lerden 12 bin TL çektikleri bildirildi.
   Polis, şikayet üzerine yaptığı araştırmada dönercinin dizüstü bilgisayarında kredi kartı kopyalama programı tespit ederek, 3 kişiyi tutukladı.
   Dolandırıcılık olayının daha geniş boyutlara ulaşmasından endişe edilirken, polis tarafından vatandaşlara önemli uyarılar yapıldı. Polis “kredi kartı öderken şifrenizi gizleyin, ayrıca işyerinde kamera olup, olmadığına dikkat ediniz” dedi.
   Bu arada dolandırılan bazı müşterilen tepkileri, Ada Döner’in facebook sayfasına yansıdı.

3 kişi yakalandı
Boğazköy’deki Ada Döner isimli işyerinden post cihazıyla alışveriş yapan 26 müşterinin kredi kartı bilgilerini kopyalayıp, bu bilgilerle yurtdışındaki ATM’lerden 12 bin TL çektikleri iddia edilen H.A (E-33), K.G. (E-37) ile S.Ö (E-34) gözaltına alınarak dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Zanlıların polise yapılan şikâyet üzerine başlatılan soruşturma sonucu tespit edildikleri belirtildi. Mali Suçlarla Mücadele Şube Amirliği tarafından yürütülen soruşturmada, restoranın işletmecisi H.A’nın diz üstü bilgisayarında, kredi kartı kopyalama programı tespit edildiği açıklandı. Öte yandan halkı kredi kartı dolandırıcılarına karşı uyaran polis, yaptığı yazılı açıklamada benzer şekilde mağduriyeti olduğuna inananların en yakın polis karakoluna müracaat etmelerini belirtti.

İlk etapta 1 gün tutukluluk
Zanlıları tutuklama talebi ile duruşmaya çıkaran polis, aldıkları bir şikâyet üzerine başlatılan soruşturma sonucu Ocak-Şubat 2015 tarihleri arasında Girne Boğazda faaliyet gösteren ve işletmeciliğini H.A’nın yaptığı “Ada Döner” işyerindeki POS cihazlarından alışveriş yapan 26 müşteriye ait kredi kartı bilgileri kopyalanıp, çalındığını söyledi. 
Polis, çalınan bilgilerle kopyalanan kartları yurt dışındaki bağlantılarına gönderdikleri ve kredi kartı sahiplerinin hesaplarından yurt dışındaki ATM cihazlarından toplam 12 bin TL para çekildiğini ifade etti. Yapılan soruşturmada işyeri işletmecisi H.A’nın diz üstü bilgisayarında kredi kartı kopyalama programı tespit edildiği açıklayan polis, mesele ile bağlantısı olduğu tespit edilen, K.G ile S.Ö’nün de tutuklandığını söyledi. Polis, soruşturmanın henüz yeni başladığını belirterek zanlıların ilk etapta bir gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti.

İşyeri sahibi kendini savundu
Mahkemede söz hakkı alan zanlı H.A, işyerinde sürekli durmadığını, bilgisayardan restoran müşterileri için müzik çalındığını ve birçok kişinin bilgisayar başına geçtiğini belirterek, suçsuz olduğunu söyledi. Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme zanlıların bir gün süre ile tutuklu kalmalarına karar verdi.

Polis uyarıda bulundu
Öte yandan Polis Genel Müdürlüğü Adli Polis Müdürlüğü’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Amirliği, kredi kartı kullanıcılarını dolandırıcılığa karşı uyardı. Polis açıklamasında şu uyarılara yer verildi: “Kredi kartı kullananların, gerçekleştirdikleri alış verişlere karşılık, kredi kartı ile ödeme yapmaları halinde kesinlikle şifre kullanmaları, mevcut şifrelerini kendilerinden başka bir kimse ile paylaşmamaları, kredi kartı ile ödeme yaparken pos cihazını görebilecekleri bir şekilde ödeme yapmaları önemle duyurular. Ayrıca ödeme yapılan pos cihazının bulunduğu alanın kamera ile görüntülenmediğine dikkat etmeleri, alış veriş sonrası aldıkları kredi kartı sliplerini, aylık banka dökümleri ile uyuşturmaları, benzer şekilde mağduriyeti olduğuna inananların en yakın polis karakoluna müracaat etmeleri önemle duyurulur.”

Tepkiler Facebook’a yansıdı
Ada Döner’in facebook sayfasında dün ilginç yorumlar yer aldı. Necati Adil S.Borucu
“Benim kartımı da kopyaladı bu boğaz döner kazın polis aradı beni uyardı” dedi.
Mustafa Ersoy “değer miydi bunu yapmak” derken, Ahmet Gülsüm “rezillik işiniz” sözleriyle tepki koydu.
Aycan İpek Dayı’nın tepkisi şu sözlerle yansıtıldı:
   “İnsanları enayi zannettiniz siz. Ayıptır, günahtır. Allahtan korkun.”

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2015, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473