banner564

13 firma katıldı

Avunduk, Dubai’deki fuarda sadece ticari olarak değil KKTC’yi tanıtmanın da gururunu yaşadıklarını belirtti

13 firma katıldı
banner598
Kuzey Kıbrıs’tan 13 firmanın Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) organizasyonuyla katıldığı ve 5 gün süren Dubai Gulfood Gıda Fuarı sona erdi.
Sanayi Odası’nın 12’nci kez yer aldığı fuarda, Kuzey Kıbrıs’ı, bilinen ve güven duyulan bir marka haline getirdiği belirtildi.
Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamaya göre oda, Dubai Gulfood Gıda Fuarı’na arka arkaya 12. kez katıldı ve bu yıl 13 firmanın organizasyonda yer almasıyla bir rekora da imza atılmış oldu.
Sanayi Odası Başkanı Candan Avunduk, odanın Kıbrıs Türk sanayicisini fuar ve benzeri etkinliklerle dünya pazarlarıyla buluşturma çabası içinde olduğunu ifade ederek, “12. kez katıldığımız ve başlangıçta yani 2007’de 4 firmaya 45 metrekare yer verilen bu önemli fuarda, büyük mücadeleler vererek bugün 120 metrekareye ve 13 katılımcı firmaya ulaştık. Bu fuarın önemi açısından oldukça büyük bir başarıdır” dedi.
Başkan Candan Avunduk, bu önemli fuarda yalnızca ticari olarak bulunulmadığına işaret ederek, “Biz burada KKTC olarak da bulunmanın ve ülkemizi tanıtmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Sanayicilerimiz ürünlerini tanıtırken ayrıca Kuzey Kıbrıs’ı da tanıtıp anlatıyor. Yoğun geçmiş olan fuarın ülkemize ve sanayicimize önemli katkıları olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

Firmalar memnun
Oda açıklamasında, fuara katılan firmaların temsilcilerinin değerlendirmelerine de yer verildi.
Akgöl Süt Ürünleri Sanayi direktörlerinden Hüseyin Gürün, 12 yıldır fuara kesintisiz katıldıklarını ifade ederek, “Fuarda mevcut müşterilerimizle güven tazelerken, yeni bağlantılarımız da oluyor. Pazarlamış olduğumuz ürünlerimiz hakkında yüz yüze bilgi alabiliyoruz. Her zaman yararını gördüğümüz bir fuar” dedi.
Avunduk Süt Ürünleri Sanayi (Meriç) direktörlerinden Berrin Avunduk, 2007’den beri yer aldıkları fuarın firmalarına önemli katkı sağladığını kaydederek, “Gulfood Gıda Fuarı sayesinde üretimimizin yüzde 50’sini Körfez Ülkeleri’ne pazarlıyoruz. Bu anlamda ihracat hedefleyen gıda üreticileri için çok önemli bir fuar” diye konuştu.
Defne Helva Direktörü Erhan Altındemir, yoğun ve verimli geçtiğini söyleyerek, “Ürünlerimize olan ilgiden oldukça memnunuz. Eski müşterilerimizle bir araya gelme fırsatı bulduk. Yeni müşteri adayları da var. Oldukça memnunuz” ifadelerini kullandı.
Girne Con Kahve Direktörü Çetin Şadi, her fuarın mutlaka bir kazanımı olduğuna işaret ederek, “Fuarlar tanıtımın ve ticari ilişkilerin kurulduğu önemli buluşma noktalarıdır. İster uzun ister kısa vadede mutlaka kazanımları olan bir etkinliktir. Bizler de bu fuar sayesinde kurduğumuz ilişkileri her geçen yıl geliştirerek sürdürüyoruz” dedi.
Gülgün Süt Ürünleri Ltd. direktörlerinden Yunus Betmezoğlu, fuarın kendileri açısından verimli ve iyi geçtiğini söyledi.
Helvasan Ltd. Direktörü Emre Çerkez, helva ve tahında yoğun talep gördüklerini ifade ederek, “Yıllar geçtikçe firmamızın ve markamızın tanınmışlığı ve yarattığı güven bize olan ilgiyi artırdı. Bundan oldukça memnunuz. Umudumuz, bu bölgeye var olan ihracatımızın daha da artması” diye konuştu.
Koop Süt Müdürü Salih Yücesoylu, hellim fiyatlandırılması konusunda sıkıntılar olduğuna değindi.
Marşıl Dondurma Ltd. (Mardo) direktörlerinden Orhan Ağıt, fuarın çok iyi geçtiğini söyledi.
Onan Frozen Foods Ltd (Maestro) direktörlerinden Ümit Süleyman Onan, ilk günün dışında diğer günlerin umut verici geçtiğini kaydetti.
Ece Un Sanayi Ltd. (Petek Pastanesi-Ece Bisküvi) direktörlerinden Zeynep Kemer, fuara ilk kez katıldıklarını kaydederek, “Böylesine güzel organize edilmiş fuarda yer almaktan mutlu ve gururluyuz” dedi.
Reha Süt ürünleri Direktörü Mustafa Kaymak, stantların küçük olmasının kendileri açısından dezavantaj olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2018, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473