banner564

14 yaşındaki kiz çocuğu ile cinsel ilişkiye girdi

14 yaşındaki kiz çocuğu ile 2 kez cinsel ilişkiye giren ve onu hamile bırakan 4 çocuk 3 de torun sahibi Remzi Çil’e 2 yıl hapislik verildi

14 yaşındaki kiz çocuğu ile cinsel ilişkiye girdi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK


   Gazimağusa’ya bağlı Güvercinlik köyünde 14 yaşındaki kız çocuğu ile farklı tarihlerde iki kez cinsel ilişkiye giren ve onu hamile bıraktığı belirtilen sanıklardan Remzi Çil, eski yasaya göre yargılandı ve üst sınır olan 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
   Mahkemeye olguları aktaran İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Ahmet Özlemler, sanığın 2013 yılı Aralık ayı içerisinde, Güvercinlik köyündeki ağıllar bölgesinde  iki defa F.A isimli 14 yaşındaki kız ile cinsel ilişkiye girerek, 16 yaşından küçük 13 yaşından büyük kız çocuğu ile cinsi münasebette bulunma suçunu işlediğini söyledi. 
   Sanığın, ağılına hayvanların bakımına yardım için gelen müşteki kızı palet üzerine yatırarak cinsi münasebette bulunduğunu aktaran Özlemler, yine  2014 yılı şubat  ayı içerisinde, sanığın bu kez müşteki kızın babasına ait ağıl içerisinde, kız ile cinsi münasebette bulunduğunu söyledi.

Ablası fark etti

  Müşteki kızın karnının büyüdüğünü ablasının fark ettiğini ve müşteki kızın ablasına durumu anlattığını belirten Özlemler, ablanın da durumu annesine aktardığını ve hastanede yapılan testte F.A’nın hamile olduğunun  anlaşıldığını söyledi.  
    Yapılan DNA testi sonrasında da bebeğin sanığa ait olduğunun anlaşıldığını belirten Özlemler, müşteki kızda hafif düzeyde zeka geriliği olduğunun tespit edildiğini de mahkemeye aktardı.

Büyüdüğü yerde öyleymiş

   Sanık hakkındaki hafifletici nedenleri mahkemeye aktaran avukat  Murat Metin Hakkı, sanığın 59 yaşında 4 çocuk ve 3 torun sahibi olduğunu, büyüdüğü Adana’ya bağlı Ceyhan’da 14-15 yaşındaki kızların imam nikahı ile evlendirildiğini ve bunun da sanığın bir anlık nefsine yenilmesinde bir etken olduğunu söyledi.
   Sanık ile ilgili haberlerin olayın yaşandığı günlerde yazılı ve görsel basında çıktığını ve sanığın bu nedenle ailesine bir utanç yaşatmasının psikolojik etkisini yaşadığını, köyde dışlandığını ve sağlık durumunun uzun süreli hapislik cezasına elverişli olmadığını söyleyerek mahkemeden sanığa mülayim davranmasını talep etti.

Bebek öldü

   Kararı açıklayan Gazimağusa Ceza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, sanığın ilgili suçları işlediği tarihte yasa koyucunun konu suçlara öngördüğü azami hapislik süresinin 2 yıl olduğunu, ancak 2014 yılında yasanın tadil edilerek konu suçlara ömür boyu hapislik cezası öngörüldüğünü bunun da toplumun bu suçlara karşı duyduğu rahatsızlığı açıkça ortaya koyduğunu söyledi. 
   Rıza göstermeye ehli olmayan bir kıza karşı da böyle bir suçun işlenmesinin suçun vahametini arttırdığını belirten Toroslu, bu tür suçları işleyen kişilere kamu yararı gereği etkin ve ibret verici cezaların verilmesi gerektiğini vurguladı. 
   Halkın çocuk olarak nitelendirdiği kızla sanığın cinsel zevklerini tatmin etmek amacı ile ilişkiye girmesinin ağırlaştırıcı bir etken olduğunu belirten Toroslu, sanığın benzer sabıkasının olmayışını ve suçunu erken kabul etmesini hafifletici neden olarak değerlendirdiğini ancak kamu yararı gereği huzurundaki meselede sanığa üst sınırda bir ceza vermeyi uygun bulduğunu söyledi. 
   Toroslu sanık Remzi Çil’i 2 yıl hapse mahkum ettiğini açıkladı. 
   Öte yandan İddia Makamı’nın mahkemeye aktardığı olgulara göre müşteki kızın doğurduğu bebeğin, doğumdan kısa bir süre sonra vefat etti anlaşıldı.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2015, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473