banner564

142 görüşme!

Dede cinayetiyle ilgili tutuklanan zanlıların cep telefonundan silinen kayıtlar uzmanlar tarafından geri getirildi

142 görüşme!
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da vahşi bir şekilde öldürülen Nijerya uyruklu Kennedy Taomabwa Dede cinayetiyle ilgili soruşturma devam ediyor. 
Yürütülen soruşturma kapsamında zanlıların cep telefonları incelenirken, Ozan Körkurt’a ait telefondan tutuklanmadan önce silinmiş olan sms mesajları, messenger, whatsap ve viber mesajları data inceleme uzmanı tarafından geri getirildi. Geri getirilen 142 görüşmenin olay anı, olay öncesi ve olay sonrasına ait olduğu belirtildi. Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan cinayet zanlıları Nidai Şanlı, Zekeriya Kurucu, Ozan Körkurt, 16 yaşındaki B.Ç. (K), Onur Körkurt, Aydan Sel ve 17 yaşındaki S.D. (K)  dün geniş güvenlik önlemleri altında Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı.

Darp ederek öldürdüler
Cinayet soruşturmasını yürüten Polis Müfettişi Erkan Yahat, zanlı Nidai Şanlı’nın bin TL’lik alacağı olduğu gerekçesiyle 29 Ocak 2018 tarihinde yanına diğer zanlıları da alarak Nijerya uyruklu Kennedy Taomwabwa Dede’nin evine gittiklerini ve ciddi şekilde darp ettikten sonra, araçla Çanakkale Gölet’ine götürdüklerini söyledi. Yahat, zanlıların burada Dede’yi ciddi şekilde darp ederek ölümüne neden olduklarını tekrarladı.

Ses kayıtları mercek altında
Bir önceki duruşmada zanlılardan Ozan Körkurt’un incelenen cep telefonunda olay günüyle ilgili ses kayıtlarına ulaşıldığını söylediğini hatırlatan Yahat, data inceleme uzmanı tarafından yapılan inceleme sonucunda kayıtların cinayet öncesi, cinayetin işlendiği anlar ve cinayet sonrasına ait kayıtlar olduğunu belirtti. Yahat, 142 görüşme belirlediklerini söyledi. 
Mesele ile ilgili olarak zanlı Zekeriya Kurucu ile zanlı Ozan Körkurt’a ait kıyafetlerin henüz bulunmadığını belirten Yahat, Türkiye’den beklenmekte olan analiz sonuçları ile zanlı Ozan Körkurt’un cep telefonunda incelenecek olan verilerin olduğunu belirterek, mahkemeden ek süre talep etti.

Aydan ile B.Ç. Dede’ye dokunmadı
Zanlı avulatları, Derya Karaca, Mustafa Kocatürk, İbrahim Özgür, Batur Sağlamer ve İbrahim Demirtaş tutukluluk talebine itiraz etmedi. Avukatlar, Müfettiş Yahat’a bazı sorular yöneltti. Yahat, avukat Batur Sağlamer’in sorusu üzerine, zanlılardan Aydan Sel ile 16 yaşındaki B.Ç.’nin, Dede’ye fiziki müdahalede bulunduğuna yönelik bir tespitin olmadığını söyledi. 
Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Gökhan Asafoğulları, meselenin de ciddiyetine vurgu yaparak, zanlıların 7 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2018, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474