banner564

147 paket uyuştuucu ele geçirildi

26 yaşındaki Arda Erkan’ın ölümüyle ilgili ihbarları değerlendiren ve araştırma kapsamını genişleten polis dün 5 kişiyi tutukladı, 147 paket de satışa hazır uyuştuucu ele geçirdi

147 paket uyuştuucu ele geçirildi
banner598
Çiğdem AYDIN
Başkent Lefkoşa’da, 7 Temmuz tarihinde aracında cansız bedeni bulunan 26 yaşındaki Arda Erkan’ın ölümüyle ilgili ihbarları değerlendiren ve araştırma kapsamını genişleten polis dün 5 kişiyi tutukladı, 147 paket de satışa hazır uyuşturucu ele geçirdi
Arda Erkan’ın olay gecesi yanında iki değil üç kişinin olduğu ortaya çıktı. İlk etapta tutuklanan ve teminatla serbest bırakılan S.K ( E-17) ile Şakircan Özselmanoğlu’nun polise yalan ifade verdiğinin ortaya çıkması üzerine Erol Tayfur, Mustafa Kavaz ve Doğuş Erzem isimli yeni zanlılara ve 147 paket uyuşturucu maddeye ulaşıldı. 
Öte yandan Arda Erkan’ın kayıp cep telefonu da Marmara bölgesinde bir taşın altında bulunurken, zanlılar Özselmanoğlu ile Erol Tayfur’un telefonu sakladıkları belirtildi. 

Yalan ifadeyi polis ortaya çıkardı
Gözaltına alınan zanlılar S.K., Şakircan Özselmanoğlu,Mustafa Kavaz,Doğuş Erzem ve Erol 
Tayfur dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılarak haklarında 2 gün tutuklama emri alındı.
Elde edilen bilgilere göre, Arda Erkan’ın 7 Temmuz tarihinde aracında ölü olarak bulunmasının ardından yapılan soruşturmada olay gecesi Arda ile birlikte uyuşturucu kullandıkları tespit edilerek tutuklanan 17 yaşındaki S.K ile Şakircan Özselmanoğlu’nun polise yalan ifade verdikleri ortaya çıktı. Soruşturma amaçlı 3 gün tutuklu kaldıktan sonra teminatla serbest bırakılan S.K ile Şakircan Özselmanoğlu’nun yalanının polisin elde ettiği yeni bulgular ortaya çıkardı.

Olay gecesi Erol Tayfur da vardı
Polis aldığı yeni ihbarları değerlendirerek S.K ile Şakircan Özselmanoğlu’nun tekrar ifadesine başvurdu. Olay gecesi Arda Erkan’ın yanında iki zanlının yanı sıra Erol Tayfur isimli zanlının da olduğu tespit edildi. Arda’nın araç içerisinde öldüğünü anlamaları üzerine daha önceden sabıkaları olduğu için zanlılar Tayfur ve Özselmanoğlu’nun Arda’yı hastaneye götürmekten çekindiği ve Arda’yı hastaneye S.K’nin götürdüğü belirtildi. 

Arda’nın kayıp telefonu bulundu
Arda Erkan’ın kayıp cep telefonunu Marmara bölgesinde bir taşın altında tespit eden polis, zanlı Özselmanoğlu ile zanlı Tayfur’un Arda’nın cep telefonunu birlikte saklamaya karar verdiklerini ve taşın altına gizlediklerini belirledi. Telefon teknik incelemeye alınırken, ikinci kez polise ifade veren zanlı Sakircan Özselmanoğlu’nun zanlı Doğuş Erzem’den 3 adet uyuşturucu hap aldığını ikisini kendisi birini de Arda’nın içtiğini itiraf ettiği öğrenildi.

Birlikte uyuşturucu aldılar…
İtiraf üzerinde zanlı Erzem ve suçla bağlantılı olduğu tespit edilen Mustafa Kavaz da gözaltına alındı. Zanlı Erzem’in ise polise verdiği ifadede hapları 6 adet olarak Mustafa Kavaz’dan aldığını itiraf ettiği belirtildi. Yine olay gecesi Erol Tayfur’un bir adet sarma sigara içerisindeki “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu maddeyi S.K ,Özselmanoğlu, Doğuş Erzem ve Arda Erkan ile birlikte içtikleri de öğrenildi.

147 paket uyuşturucuyu araziye sakladılar
Polisi ikinci kez ifade veren zanlı S.K’nin ise zanlılar Erol Tayfur ve Mustafa Kavaz ile Taşkent bölgesinde bir araziye uyuşturucu sakladıklarını itiraf ettiği bilgisi elde edilirken, polis ifade üzerine yaptığı araştırmada Taşkent ovalarında zanlılar tarafından koyulmuş 441 gram ağırlığında147 paket uyuşturucu madde ele geçirdi.
Zanlılar dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılıp haklarında iki gün tutuklama emri alınırken, ele geçirilen 147 paket uyuşturucu basına sergilendi.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2015, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474