banner564

15 gün direndi

Meliha Tamcoşar, öksürük şikayetiyle özel doktora gitti, verilen ilaç iyi gelmeyince Mağusa Hastanesi’ne, oradadan da Lefkoşa’ya gönderildi; devlet hastanesinde yer bulunmayınca son durak YDÜ oldu, ama kurtarılamadı

15 gün direndi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa yaşayan Tamcoşar ailesi, önceki gün akşam saatlerinde aldığı acı bir haberle yıkıldı.  
Ağır gribal enfeksiyona yakalanan ve Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi’nde yoğun bakımda 15 günden beridir tedavi gören 60 yaşındaki Meliha Tamcoşar, önceki akşam hayata veda etti.
Diyalog muhabirinin edindiği bilgilere göre öksürük şikayeti  ile özel bir kliniğe giden Meliha Tamcoşar’a burada bir doktor tarafından kullanması için reçeteli ilaç verildi. 
Kullandığı ilacın da öksürüğünü kesmemesi üzerine başka bir kliniğe giden Meliha Tamcoşar’ı burada muayene eden doktor durumun ciddiyetini farkederek talihsiz kadını Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne sevk etti. 
Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde tetkikleri yapılan Tamcoşar, durumunun ciddiyeti nedeni ile Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Devlet Hastanesinde yer bulunmadı 
Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yer bulunamaması nedeni ile Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilen Tamcoşar, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen 15 günlük mücadelesini önceki akşam kaybetti. Yakınları Tamcoşar’ın zatürre nedeni ile öldüğünü iddia ediyor.

Doktor ilgilenmedi iddiası
Diyalog muhabirine iddialarda bulunan Tamcoşar ailesine yakın bazı isimler, talihsiz kadının durumunu farkederek kendisini Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne sevk eden doktorun, klinikteki ilgiyi hastanede göstermediğini savundu. 

Geride gözü yaşlı bir eş ve 2 kız evladı bıraktı
Beklenmedik bir şekilde yaşamını yitiren Meliha Tamcoşar geride gözü yalı bir eş ve 2 tane kız evladı bıraktı. 
Gazimağusa’da oldukça sevilen bir kişi olan Tamcoşar’ın yakın çevresi de talihsiz kadının ani ölümü üzerine perişan oldu.

Yakınları fenalık geçirdi
Aslen Mehmetçikli olan fakat uzun yıllar Gazimağusa’da ikamet eden Meliha Tamcoşar, dün ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Gazimağusa Belediye Kabristanlığı’nda toprağa verildi. 
Büyük bir kalabalığın katıldığı cenaze töreninde talihsiz kadının eşi Nebil Tamcoşar, bitkin bir şekilde taziyeleri kabul ederken, annelerini kaybetmenin acısını yaşayan kızları Çiğdem ve İlden Tamcoşar ayakta durmakta zorlandı. 
Talihsiz kadının baz yakınları fenalık geçirirken cenaze törerine katılanlar yaşanan feryatlar karşısında gözyaşlarına hakim olamadı.  

Gazimağusa’da defnedildi
Başta Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ile Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli’nin de hazır bulunduğu cenaze törenine bazı siyasi isimlerde katıldı.
Meliha Tamcoşar’ın cenazesi ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Gazimağusa Kabristanlığı’nda sevenlerinin duaları ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2016, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473