banner564

1,5 milyon istiyor 

Dilek Karakuzu, mahkeme emriyle 1 Nisan’a kadar ödenmesi gereken tazminatı alamadığı için boşandığı eski eşi Özgürgün’e yeniden dava açıyor

1,5 milyon istiyor 
banner598

 Çiğdem AYDIN

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’den ‘boşanma karşılığında’ 1 Nisan tarihine kadar ödenmek üzere 250 bin Sterlin tazminat parasını alamadığını iddia eden eski eşi Dilek Karakuzu’nun yeniden dava açacağı bildirildi.
Diyalog’a konuşan Karakuzu’nun Avukatı Boysan Boyra, bugünkü kurdan yaklaşık 1,5 milyon TL olan 250 bin Sterlin ’in ödenmemesi için bazı mal ve banka hesaplarının elden çıkarıldığını iddia ederek, yeni süreçte Özgürgün’ün yanı sıra yeni eşi İnci Pars’a da dava açılacağını söyledi.
Dilek Karakuzu’nun avukatı Boysan Boyra, mahkemece hüküm verilen 250 bin Sterlinin Özgürgün tarafından taahhüt edilen 1 Nisan 2018’e kadar ödenmediğini belirterek müvekkili Dilek Karakuzu’nun mağduriyetinin giderilmesi için yeniden daha dosyalanacağını açıkladı. Bu kapsamda açılacak davaya Özgürgün’ün eşi İnci Pars’ın da dahil olacağını belirten Boyra, bunun gerekçelerini de açıkladı.

“Dava kamuoyuna mal oldu”
Boysan Boyra şöyle dedi:
“Hüseyin Özgrügün ve Dilek hanımın boşanma davası kamuoyuna mal oldu ve emsal teşkil eden unsurları da var. Özgürgün 250 bin sterlin tazminata mahkum edildi.  Bu konuda mahkeme kararı vardır tarafların boşanmalarına ve davacının (Hüseyin Özgürgün) davalıya (Dilek Karakuzu) 250 bin sterlin tazminat ödemesi hükmü vardır ve bu hüküm kesinleşmiş bir hükümdür. 
Hüseyin bey için mevduatları döviz cinsinden değilse veya varsa şimdi dövizin yükselişi de büyük bir şanssızlık oldu. Döviz cinsinden mevduatı varsa şanslı demektir. Ama bu para hüküm verilmiş tarihte 1 Nisan 2018 tarihinde ödenmedi. Bu tip davalarda aleyhinize bir hüküm varsa ve hükümlü olduğunuz meblağı ödememişseniz hakkınızda bir haciz müzakeresi yapılır ama burada durum biraz daha farklıdır çünkü benim müvekkilim (Dilek hanım) bu ödenmeyen paranın bir şekilde sırf ödenememesi için elden çıkarıldığını iddia ediyor yani hileli mal devrinden bahsediyor. 

Hileli mal devri iddiası…
Yani davacının (Hüseyin Özgürgün) bu parayı ödememek için hileli bir şekilde  bazı paralarını ve mallarını elden çıkardığı iddiasındayız. O yüzden maalesef bittiğini düşündüğümüz ve hiç içine girmek istemediğimiz davaların tekrar içine giriyoruz. Bir dava değil Hüseyin Özgürgün beye davalar açıyoruz. Başta hileli mal devri ile ilgili. Örneğin kendisine çok yakın bir kişi olan eşi, annesi vs.. Yani eşinin (İnci Pars) adında bir araç varsa bir ev varsa ve bunlar bizim düşündüğümüz zaman periyodu içinde  alındıysa bu hileli mal devridir. Kendisi almış olabilir ama parayı nereden bulduğunu ispat etmek zorunda kalacak. Bizim iddiamıza göre hileli mal devri vardır ona mahkeme karar verecek ama biz her ikisini de dava edeceğiz.

“Davalar birkaç gün içinde açılacak”
Şu an açılmadı davalarımız ama birkaç gün içerisinde her ikisine davayı açıyoruz. Hüseyin beyin banka hesapları vardı basına yansıyan onların üzerinde de tekrar hafifçe eğileceğiz mali polis kendi işini yapacak biz kendi işimizi ama hafifçe o paraların üzerine eğileceğiz. Çünkü bize göre o hesaplardan çıkan paralar da hileli mal devrine giriyor diye düşünüyorum. Mali Polisin incelemesi altındadır ama onlar kendi işlerini yapacak ben de kendi işimizi. 

“Avukatları ödemeyeceklerini söyledi”
Davaları 3-5 gün içinde açıyoruz. Kendisinin (Hüseyin Özgürgün) avukatları ile görüşmeler yaptık bu verilen hükme uyup uymayacaklarını ödeyip ödemeyeceklerini (250 bin sterlin) sorduk bize ödemeyeceklerini belirttiler. Bazı pazarlıklar yaptılar onları da biz kabul etmedik. Bana göre avukatları ilgilenmiyorlar bu konu ile. Oysa müvekkilim parasını alıp gitmek istiyor buradan başka tekliflerle de ilgilenmiyoruz neticede olumsuz olarak baktık. Ödüyor mu ödemiyor mu bizim meselemiz budur. Bellapais’teki evi al, sat da borcunu da öde gibi teklifler kabul edebileceğimiz teklifler değildir. Hacizden korkmaktan çok hileli mal devrinden korkmak lazım bana göre. 
 

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2018, 12:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473