banner564

17 günde 3 can gitti

Yonca Kavşağı’nda meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan 30 yaşındaki Türkmenistanlı işçi Yazgeldi Rahmanov yaşamını yitirdi

17 günde  3 can gitti
banner598
Suna ERDEN
Lefkoşa-Gazimağusa Anayolu, Cihangir kavşağı ile Yonca Kavşağı arasında önceki akşam meydana gelen trafik kazasında ışıksız bisikletle yolda ilerken Hasan Anıt yönetimindeki aracın çarpması sonucu ağır yaralanan Türkmenistan uyruklu 30 yaşındaki Yazgeldi Rahmanov, dün sabaha yakın yaşamını yitirdi. Kazadan sonra Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi yoğun bakım servisine kaldırılan Rahmanov’ın başına aldığı darbelerden dolayı kurtarılamadığı belirtildi. Kazanın ardından gözaltına alınan zanlı Hasan Anıt ise dün tutuklama talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Rahmanov’un ölümüyle 2018 yılının ilk 17 günde 3 kişi trafiğe kurban gitti.

Aldığı yaralar çok ağırdı
Kazayla ilgili soruşturma sürerken zanlıyı mahkemeye çıkaran polis, iddiaları aktardı. Polis, zanlı Hasan Anıt’ın 16 Ocak 2018 tarihinde saat 20.00 sıralarında yönetimindeki araç ile Yonca Kavşağı istikametine doğru dikkatsizce seyrettiği sırada, o esnada yolun solunda ışıksız bisikleti ile seyir halinde olan Türkmenistan uyruklu Yazgeldi Rahmanov'a aracının sol ön kısmı ile çarptığını söyledi. Polis, kazanın etkisi ile ağır şekilde yaralanan Rahmanov’un kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde müşahede altına alındığını ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 02.45 sıralarında hayatını kaybettiğini mahkemeye aktardı. 

Sürücü 2 gün tutuklu
Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini belirterek, 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme, zanlı hakkında soruşturma amaçlı 2 gün tutukluluk emri verirken, zanlı avukatı Rahmanov’ın ışıksız bisikletle yolda seyrettiğini, yolda aydınlatma lambalarının çalışmadığını, bu nedenle kazanın önlenemez olduğunu savundu.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2018, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474