banner564

17 polis subayının terfileri onaylandı

Yüksek Mahkeme, 17 üst düzeydeki polis subayının terfilerini onayladı

17 polis subayının terfileri onaylandı
banner598
Bayram ettiler


Çiğdem AYDIN
Polis Genel Müdürlüğü (PGM) bünyesinde iptali sonucu büyük sarsıntıya neden olan 17 üst düzey polis subayının terfileri dün Yüksek Mahkeme tarafından onaylandı.
Yüksek Mahkeme, 2013 yılında yapılan terfi sınavlarının tüzüğe aykırı olduğu ve atamaların seçim yasakları döneminde yapıldığına bulgu yaparak, Yüksek İdari Mahkemesi’nin tek yargıçla 17 Polis Müdür Muavinin terfilerini geri alınmasına yönelik aldığı kararı iptal etti. Üç yargıçtan oluşan Yüksek Mahkeme heyeti bire karşı iki oyla terfilerin geri iadesine karar verdi. 

Karar polisleri sevindirdi
Narin Şefik Başkanlığında Yüksek Mahkeme Yargıçları Hüseyin Besimoğlu ve Emine Dizdarlı tarafından oluşturulan Yüksek Mahkeme Heyeti huzurunda gerçekleşen istinaf duruşmalarının ardından karar açıklanan karar polis rütbeleri geri iade edilen polis mensuplarını sevindirdi.
Polis Hizmetleri Komisyonu’nun kararı ile 2 Eylül 2013 yılında terfi alan 340 kişiden 17 kişinin rütbeleri Yüksek İdare Mahkemesi’nin kararı ile geri alınmıştı. 

17 polis istinafa başvurmuştu…
Terfi alamayan bazı polis mensubu kişilerin mahkemeye başvuruları üzerine açılan davalardan “Başmüfettişlikten Müdür muavinliğine” terfi edenlerin rütbeleri Yüksek İdare Mahkemesi kararı ile terfi sınavlarının seçim yasakları döneminde yapıldığına bulgu yapılarak iptal edilmişti. İptal kararının ardından bu kez de terfileri geri alınan 17 polis mensubu istinaf mahkemesine başvurarak terfilerinin geri iadesini talep etmişti. 

Kimlerin rütbesi iade edildi?
Polis Müdür Muavinleri Ali Adalıer, Mahmut Barış Sel Bekir Abatay, Hasan Çağanağa, Vasvi Arkın, Ahmet Soyalan,  Erdal Şanlıdağ, Hüseyin Kadir Çete, Mustafa Ceylanlı Zafer Zaifer, Gökay Karagil, Hüseyin Sağıroğlu, Mehmet Özilmen, Kasım Kuni, Ahmet Beşeller ve Başmüfettişler Kaan Saçar, Sıtkı Erkıvanç’ın yaptığı başvuru ile ilgili davada dün karar açıklandı. Tek yargıçlı Yüksek İdare Mahkemesi tarafından sökülen rütbeler Yüksek Mahkeme tarafından oluşturulan 3 kişilik yargıç heyeti tarafından oy çokluğu ile iade edildi. 
Bu kararının diğer terfilerle ilgili devam eden davalara emsal olacağı belirtildi.

Komutanlardan alkışlı teşekkür
Mahkeme heyetine başkanlık eden Narin Şefik, tek yargıçlı Yüksek İdare Mahkemesinin kararını doğru bulurken Yüksek Mahkeme Yargıçları Hüseyin Besimoğlu ve Emine Dizdarlı verilen kararı yanlış bulup rütbelerin iadesine karar verdi. Oy çokluğu ile verilen kararın ardından mahkeme salonunu dolduran polis komutanları sevinçlerini alkışlayarak gösterdiler.


Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2015, 10:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
gerçekler
gerçekler - 9 yıl Önce

ula bu ülkede ne zaman yolsuzluk, usulsüzlük yada terfilerde torpil yapılsa hemen olay kapatılır. polislere terfiler askeri subaylar veriyor birkaç kişi mahkemeye gidip şikayet etti bişeyler oldu tam torpil yapıldı denilip ipin ucu yakalanıyor aniden bişey oluyor ipin ucunu kaybediyorlar.. bu ülkede yolsuzlukta var torpilde var kimse inkar etmesin. sırf polise güven azalmasın diye yanlışa doğru diyorlar. tanıdık polis arkadaşımız olmasa neyse diyeceğiz adama soruyorum nasıl kazandın terfiyi

gercekler2
gercekler2 - 9 yıl Önce

verdiği yanıt aynen şu ‘ askerden tanıdık buluyorum yardım ederse terfiyi alıyorum
polis uyuşturucu işine girse millet polis asker kutsaldır oyle bişey yoktur der. gazeteciler ayrı korkak.
diğer polis arkadaslardanda ricamız bıraksınlar mahkeme işini torpile tam gaz yüklensin onlarda. nasıl olsa ne yakalanan var ne terfisi geri alınan : )))

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473