banner564

18’er ay ceza verildi

Girne’de çevreye rahatsızlık verdikleri için kendilerini uyaran 4 polisi darp eden Mehmet Yaman, Yusuf Yurtcanlı ve Ahmet Sağıroğlu hakkındaki karar açıklandı

18’er ay ceza verildi
banner598
Çiğdem AYDIN
Girne’de 2016 yılı Ekim ayında Ramadan Cemil Meydanı’nda gürültü yaptıkları gerekçesi ile kendilerini uyaran biri polis çavuşu 3 polisi ciddi şekilde darp ederek ağır yaralanmalarına neden olan ve 9 ayrı davadan itham edilen Mehmet Yaman, Yusuf Yurtcanlı ve Ahmet Sağıroğlu aleyhindeki dava dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklandı. 
Polis memuru Kemal Güldal’ın yüzüne yumruk atarak dilinde derin kesikler oluşmasına, polis çavuşu Cengiz Topel Bodur’un elmacık kemiğinin kırılmasına, polis memuru Salih Karasalih’in yaralanmasına neden olan 3 kişi 18’er ay hapse mahkûm olurken, oy birliği ile verilen kararı Yargıç Seran Bensen okudu. Kararı okuyan Yargıç Seran Bensen, olayın 15 Ekim tarihinde Girne’de Ecevit Caddesi Ramadan Cemil Maydanı üzerinde meydana geldiğini anımsattı. 

6 aydır cezaevinde idiler…
Bensen, meskûn mahalde gürültü yaptıkları gerekçesi ile görevleri başında bulunan polis memuru Kemal Güldal’ın sanık Mehmet Yaman tarafından ciddi şekilde darp edildiğini ve yüzünün sol tarafı ve dilinde derin kesikler oluştuğunu söyledi. Kararı açıklayan Bensen, olay yerinde bulunan polis çavuşu Cengiz Topel Bodur’un aldığı darbe ile elmacık kemiğinin kırıldığını, polis memuru Salih Karasalih’in ise yaralandığını belirtti. Kavganın hemen ardından Mehmet Yaman, Yusuf Yurtcanlı ve Ahmet Sağıroğlu’nun tutuklandığını ve davalarının tamamlanması ile yargılanıncaya kadar hükümsüz tutuklu olarak cezevine gönderildiklerini kaydeden Bensen, sanıkların 6 aydır cezaevinde olduklarını kaydetti. Yargıç Seran Bensen, polisi darp ve görevinden men etme suçlarının 2 yıla kadar hapislik cezası olduğuna dikkati çekti. 

Vahim zarar, ağır yaralama…
Bensen, Mahkemelerin Faaliyet raporlarında “Vahim zarar”, “ağır yaralama” suçlarının ciddi şekilde yaygınlaştığını ifade ederek, sanıkların bu suçlardan yargılandığını ve kararda etkili olduğunu söyledi. Halkın huzurunu korumak için görevi başındaki polislerin darp edilmelerinin de kararda dikkate alındığını belirten Bensen, “Ağır yaralama” suçundan Mehmet Yaman’ı 18 ay, Yusuf Yurtcanlı ve Ahmet Sağıroğlunun’un ise “Vahim zarar” suçundan 18’er ay hapse mahkûm edildiğini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2017, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473