banner564

19 Temmuz’a kadar sürecek

Gazimağusa’da bu yıl 17’ncisi düzenlenecek olan festival, renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak

19 Temmuz’a  kadar sürecek
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kültür Sanat ve Turizm Festivali’nin 21’incisi, yarın başlıyor. Şebnem Ferah gibi ünlü isimlerin konserler vereceği, tiyatro ve moda gösterisi gibi çeşitli etkinliklerin yer alacağı etkinlik 19 Temmuz tarihine kadar sürecek.
Festival ile ilgili olarak dün basın toplantısı düzenleyen Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Gazimağusa’nın, ülkemizde kültür ve sanatın başkenti olduğunu söyledi. Ülkemize uluslararası standartlarda bir festival sunmanın gururunu yaşadıklarını belirten Arter, 1-19 Temmuz 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek ve 11 tane farklı etkinliğin olacağı festival kapsamında dünya çapında sanatçıların yanı sıra, Türkiye ve ülkemizden de sanatçıların katılımı ile konserler, tiyatro oyunları ve çeşitli etkinlikler düzenleneceğini ifade etti. 

Hakan Çakmak unutulmadı
Arter, basın toplantısında,  kısa süre önce yaşamını yitiren Hakan Çakmak için, “Bu yıl festivalimizin filmlerini, Hakan Çakmak üstlenmiş ve filmleri tarafımıza teslim etmişti. Bayram öncesi aldığımız kötü haber ile adeta sarsıldık. Hakan Çakmak özel olarak festivalimize, genel olarak ülkemizin sanat yaşantısına muazzam katkıları olmuş birisi, onun kaybı hepimizi derinden üzmüştür” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2017, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474