banner564

2 ay hapislik cezası verildi

Temmuz ayında turist olarak geldiği Kuzey Kıbrıs’ta tasarrufunda uyuşturucu bulunan Metin İlhan hakkındaki karar açıklandı

2 ay hapislik  cezası verildi
banner598
Kuzey Kıbrıs’a geçtiğimiz Temmuz ayında Ercan Havalimanı’ndan turist olarak giriş yaptığı esnada  narkotik detektör köpeğ Zeyna’ya takılan ve tasarrufunda uyuşturucu bulunan 33 yaşındaki Metin İlhan hakkındaki yargı süreci dün tamamlandı. 
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Başkan Ömer Güran, Yargıçlar Gökhan Asafoğulları ve Meltem Dündar huzurunda görüşülen dünkü duruşmada sanık suçlu bulunup mahkûm edildi. Heyetin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Başkan Güran açıkladı. Güran sanığın işlemiş olduğu suçun geçmiş adli yılda da sık sık dile getirdikleri gibi yaygın bir suç olduğunu kimsenin küçük olan ülkemize uyuşturucu ithal etme hakkı olmadığını belirterek bu tür suçlara hapislik cezası dışında bir ceza verilemeyeceğinin altını çizdi.  Başkan Ömer Güran belirtmiş olduğu olgular ışığında sanığın suçlu bulup mahkûm ettikleri 2 gram 166 miligram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçundan 2 ay hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2016, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474