banner564

20 gün hapislik!

Kaldırımda yürüyen adama çarptı, iki ayak bileğini ve kafasını kırdıktan sonra, olay yerinden kaçarak 4 gün süreyle saklandı, sonra ortaya çıkarıldı ve dün ‘yüce adaletin’ huzuruna çıkarıldı

20 gün hapislik!
banner598
Çiğdem AYDIN
   Kuzey Kıbrıs’ta trafik terörü tüm şiddetiyle devam ederken, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nden, sanık Mehmet Erdoğan’a mutluluktan takla attıran bir karar çıktı.
   Mehmet Erdoğan bir yıl önce kaldırımda yürüyen Vietnam uyruklu 34 yaşındaki Phan Van Bay’a aracı ile çarpıp kaçmıştı. Kazada Bay’ın iki ayak bileği kırıldı, kafatası çatladı. Bay bir ay süre ile hastanede kaldı ve çeşitli ameliyatlar geçirdi. 
   Bay’a çarpıp kaçtıktan 4 gün sonra evinde yakalanan sanık Mehmet Erdoğan, işlediği suçtan dolayı dün yargılandı. Yargıç, kazada tüm kusurun sanık Erdoğan’da olduğunu belirtmekle birlikte,  işlediği suçlardan ve yargılandığı dört davadan  kendisine 20 gün hapislik verdi.

Kararı yargıç okudu
   Lefkoşa’ya bağlı Haspolat’ta 2 Mart 2013 tarihinde meydana gelen trafik kazasında Vietnam uyruklu 34 yaşındaki Phan Van Bay’a çarpıp kaçan sürücü Mehmet Erdoğan hakkındaki dava dün karara bağlandı. 
   Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Gökhan Asafoğluları huzurunda görüşülen karar duruşmasında sanık kısa süreli hapse mahkûm edildi. Kararı okuyan Gökhan Asafoğluları, sanığı yargılandığı dört davadan suçlu bulup mahkûm ettiğini açıklayarak, sanığın meydana gelen trafik kazasında yaya olarak banket içerisinde yürüyen yayaya çarpıp, kaçtığını söyledi. 
   Dikkatsiz, ihmalkâr ve yasal hız limitinin üzerinde araç sürerek kazaya sebep olan sanık hakkında karar verilirken, yayaya çarptıktan sonra kaçmasının aleyhine değerlendirildiğini ifade etti. 
   Kazada yaralanan yayanın 1 ay hastanede kaldığını, iki ayak bildiğinin kırıldığını ve kafatasında çatlak oluştuğunu kaydeden Yargıç, meydana gelen kazada tüm kusurun sanıkta olduğuna bulgu yaptığını açıkladı. Yargıç Asafoğluları sanık Mehmet Erdoğan’a ceza takdir ederken hafifletici unsurları da değerlendirdiğini belirterek 20 gün hapis cezasına ve 200 TL para cezasına mahkûm ettiğini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2014, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474