banner564

2014’ün ‘en sefili’

Doğma, büyüme Ortaköylü, çalışamaz durumdaki Eren Anıler’in tek kuruşluk geliri yok, anadan kalma yıkılmaya yüz tutmuş evde tek başına yaşıyor

2014’ün ‘en sefili’
banner598
Zorkun  TAŞER
Doğma, büyüme Ortaköylü, çalışamaz durumdaki Eren Anıler’in tek kuruşluk geliri yok, anadan kalma yıkılmaya yüz tutmuş evde tek başına yaşıyor. 
Annesi ve babası ile birlikte doğup büyüdüğü Ortaköy’deki harabe haldeki evde yaşayan Anıler, hiç bir geçim kaynağı olmadan çevredeki vatandaşların verdiği bir lokma yemekle hayatta kalmaya çalıştığını söyledi.
Diyalog’a konuşan Anıler, altı kardeşinin kendisine arada bir yemek verdiğini ve komşularının sayesinde hayatta kaldığını belirterek, “Tek isteğim bir göz odamda rahatça hayatımı sürdürmek, yardım sever biri bir el atsa, bu evimi tamir etse başka bir şey istemem” dedi.
Çöktü çökecek evde korkuyla yaşayan 47 yaşındaki Eren Anıler, her şeye rağmen haline şükrediyor. Ağzından en fazla düşürmediği cümle ise, “Allah komşularımdan razı olsun” oluyor.

Devletten maaş almıyor...
Devletten ne yoksulluk, ne de başka bir yardım almadığını ifade eden Anıler, her gün komşularının kendisine verdiği bir lokma yemek ile hayatta kaldığını anlattı. 

Hikayesi yürek burkuyor 
Daha önce hiç evlilik yapmayan Anıler, anne ve babasını da bundan 4 sene önce kaybettiğini belirterek, “Bundan beş yıl önce geçirdiğim trafik kazasında ayağımdan sakatlandım. O günden sonra artık hiç çalışamaz hale geldim. Maddi durumumun yetersizliğinden dolayı tedavimi de doğru düzgün yaptıramıyorum” dedi.

Evim tamir edilse yeter... 
Her geçen gün biraz daha eskiyen ve sağından solundan duvarları uçup giden evin, tavanı da çökük durumda. Anıler, komşularının ellerinden geldiği kadar evi ayakta tutmak için çaba harcadığını, evin her geçen gün biraz daha yıkılmaya devam ettiğini söyledi. Arter, “Tek isteğim bir göz odamda rahatça hayatımı sürdürmek, yardım sever biri bir el atsa, bu evimi tamir etse başka bir şey istemem” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2014, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474