banner564

2016 belirleyici olacak

Özyiğit, “Federal çözüme ulaşma yönündeki zemin, hedef ve gereklilik halen güçlü bir şekilde ortada” dedi

 2016 belirleyici olacak
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs'ta kısa zaman içerisinde adil, kalıcı ve yaşayabilir bir federal çözüme ulaşma yönündeki zemin, hedef ve gerekliliğin halen güçlü bir şekilde ortada olduğunu belirtti.
Özyiğit, özellikle yoğunlaştırılmış müzakerelerin süreceği Ekim ayı başta olmak üzere, yıl sonuna kadar olan sürenin Kıbrıs'ın geleceği açısından belirleyici olacağını vurguladı. 
Özyiğit, yazılı açıklamasında, liderlerin Ekim ayında esaslı konulardaki anlaşmazlıkların en aza indirilmesine yönelik yoğun bir çalışma temposuna gireceklerini, ardından da güvenlik ve garantiler ile toprak başlıklarının beşli toplantıda ele alınması için zemin oluşturulmaya devam edileceğini hatırlattı. Özyiğit, 2016 yılı sonuna kadar esaslı konularda ciddi aşama kaydedilmesi halinde referanduma giden sürecin netleşebileceğini kaydetti. 
Özyiğit, "Sayın Mustafa Akıncı'nın da ısrarla vurguladığı gibi, sürecin nereye varacağını cesaret, irade ve kararlılık belirleyecektir. Bu noktada da liderler kadar, her iki taraftaki çözüm ve barış yanlılarına büyük görev düşmektedir" dedi. 
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, New York'ta gerçekleştirilen zirve sonrasında, ne 'çözüm kesin oluyor' havasına, ne de 'bu iş asla olmaz' karamsarlığına kapılmak gerektiğini kaydetti.

Taşeronlar TDP’den destek istedi
Öte yandan Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği, Toplumcu Demokrasi Partisi’ni (TDP) ziyaret ederek, yasalarının Meclisten geçmesi için destek istedi.
İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca, ziyarette yaptığı konuşmada, inşaat sektörünün, bünyesinde 24 meslek dalı barındıran ve tehlike sınırı en yüksek seviyede olan sektör olduğunu belirterek, 5 yıldır yasa çıkarmak için uğraştıklarını söyledi.
Amca, yasa ile yönetilen İnşaat Müteahhitleri Birliği’yle sıkıntılarının aynı olduğunu, geçirilecek yasayla inşaat encümeninin hem müteahhitlerin hem de taşeronların kontrol ve denetimlerini en sağlıklı şekilde yapılabileceğini anlattı.
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise, ülkedeki her sektörde farklı sorunlar olduğunu ancak hükümetin bunlara çözüm bulmak için herhangi bir şey yapmadığını savundu.
Tüm sektörlerin uyum içinde çalışması için çalışma yapılması gerektiğini ancak “hükümetin çözüm olması halinde ihtiyaç duyulacak düzenlemelerle bile ilgilenmediğini” ifade eden Özyiğit, hazırlanan yasa tasarısını hukukçularla görüşeceklerini ve ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2016, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474