banner564

212 gram uyuşturucu çorabın içinden çıktı

Üniversite öğrencilerinin kaldığı evde 212 gram uyuşturucu bulundu

212 gram uyuşturucu çorabın içinden çıktı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da, Filistin uyruklu biri kadın 4 genç, 212 gram uyuşturucu tasarruf ettikleri iddiası ile tutuklandı. Aranmakta olan bir şahıstan aldıkları 212 gram uyuşturucuyu sakladıkları belirlenen Mohammed Hassan M.Salawdw, Khudr Sameu, Faisal Nayıf Altaha ve Sanan Nedal Mohammed Ghuse dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi Yargıç Hasan Dağlı’nın huzuruna çıkarıldı.

Hem saklamışlar hem içmişler…
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy 12 Haziran 2015 tarihinde zanlı 1 Mohammed Hassan M.Salawdw’ın ikamet etmekte olduğu evde, uyuşturucu madde olduğu ihbarını aldıklarını ve konu adrese giderek zanlı 1’i tespit ettiklerini söyledi. 
İkametgahta yapılan aramalar sonucunda oturma odasında bulunan sehpanın altında çorap içerisinde gizlenmiş 20 gram “sentetik canabinoid” türü uyuşturucu madde, zanlı 2 Khudr Sameu’nun yatak odasında, dolap içerisinde asılı olan eşofmanın kapişon kısmında 2 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde  ve 1 adet ucu yanık içerisinde uyuşturucu kalıntısı olan sigara ile zanlı 3 Faisal Nayıf Altaha’nın yatak odasında da 1 adet uyuşturucu kalıntısı içeren ucu yanık sigara bulduklarını söyledi. 

Ghuse’nin  evine sakladılar… 
Özdesoy mahkemeye, zanlı 1 Mohammed Hassan M.Salawdw’den yapılan soruşturmada zanlı 2 ve zanlı 3 ve aranan bir şahsın aynı evde kaldıkları, aranan şahsın çorap içerisinde bulunan uyuşturucu maddeyi 2 gün önce saklaması için zanlı 1’e verdiğini belirlediklerini anlattı.
Özdesoy, aynı zamanda içerisinde yaklaşık 200 gram uyuşturucu madde olan bir poşetin yine aranan şahıs tarafından saklamaları için zanlılara verdiğini, zanlıların konu uyuşturucu maddeyi önce zanlı 4 Sanan Nedal Mohammed Ghuse’nin  evinde sakladıklarını ancak aranan şahsın talebi ile konu poşeti alıp 3 kişiye  içerisinde elbise var diyerek kandırıp verdiklerini söyledi.  

Poşeti kendi elleriyle getirip teslim ettiler
Zanlı 4 Ghuse’nin evine gittikleri zaman zanlı 2 ve zanlı 3’ü de aynı ikametgahta tespit ettiklerini belirten Özdesoy, içerisinde190 gram “sentetik cannabinoid”  uyuşturucu olan poşeti saklayan 3 kişinin de polise gelerek poşeti teslim ettiklerini söyledi. İlk etapta konu 3 kişiyide göz altına aldıklarını söyleyen Özdesoy, bu kişilerin poşet içerisinde uyuşturucu olduğunu bilmediklerini tespit etmelerinin ardından serbest bırakıldığını  aktardı.

Aranan şahıs var
Tahkikatın henüz yeni başladığını bildiren Özdesoy, mesele ile ilgili isim ve soy isim bazında tespit edilen bir kişinin arandığını belirterek tahkikatın salimen yürütülmesi açısından zanlıların 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Mahkemede söz alan zanlı 4 Ghuse, uyuşturucu maddelerden haberin yoktu derken, zanlı 1 Momammed Hassan M.Salawdw, diğer zanlıların mesele ile ilgilerinin olmadığını tek sorumlu kendisinin olduğunu iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2015, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474