banner564

2.5 yıl hapislik

8 gram kokain ve 30 gram da Bonzai ile yakalanan Hüseyin Falhan, Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlanmak istedi, ancak mahkeme tarafından reddedildi

 2.5 yıl hapislik
banner598
Melin DOBRAN
Başkent Lefkoşa’nın Metehan Sınır Kapısı’nda, 8 gram kokain ve 30 gram da bonzai ile yakalanan Hüseyin Falhan, Denetimli Serbestlik Yasası altında yargılanma talebinde bulundu ancak, mahkeme tarafından kabul edilmedi.
Sınır kapısında 3 Ocak 2013 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda 8 gram kokain ve 30 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde ile yakalanan Hüseyin Falhan hakkındaki dava dün karara bağlandı. 
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde “uyuşturucu madde ithal ve tasarrufu” suçlarından yargılanan sanık 2 buçuk yıl hapse mahkûm edildi. 
Başkan Düriye Elkıran ve Yargıçlar Rauf Kürşad, Vedia Berkut Barkın’dan oluşan heyet huzurunda görüşülen davada sanık suçlu bulunup mahkûm edildi. Heyetin oybirliği ile vermiş olduğu kararı Başkan Düriye Elkıran açıkladı. Karada sanık lehine ve aleyhine olan hususları değerlendirdiklerini belirten Başkan Elkıran, sanığın işlemiş olduğu suçun çok ciddi olduğunu belirtti. Sanığın 8 gram kokain ve 30 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçunu işlediğini ifade eden mahkeme başkanı, bu tür suçlara hapislik cezası dışında bir ceza vermenin uygun olmayacağını söyledi. Başkan Elkıran, sanığın denetimli serbestlik yasası altında yargılanma talebi olduğunu ancak miktarın yasa kapsamında olmadığını belirtti. Elkıran, sanığı suçlu buldukları davalardan 2 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2016, 09:32
YORUM EKLE
YORUMLAR
ramadan esmeri
ramadan esmeri - 8 yıl Önce

Iste hep bunun yuzunden insanlar oluyor vede satanlarin hepsi yurtdisi olsunlarki halk cocuklarinikorusun .

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474