banner564

255’i bulundu 85’i kayıp!

Ülkeye 340 adet Extacy sokan Ömer Can Nenni ile Orhan Dağaşan’ın evlerine şok baskın

255’i bulundu 85’i kayıp!
banner598
Çiğdem AYDIN
Narkotik ekipleri tarafından önceki gün Girne’de gerçekleştirilen operasyon sonucu 255 extacy türü uyuşturucu hap ile hintkeneviri türü uyuşturucu madde ele geçirildi. Suçla bağlantılı tutuklanan Ömer Can Nenni ile Orhan Dağaşan dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Narktotik polisi tarafından düzenlenen operasyonun önceki gün saat 19.00 sıralarında gerçekleştirildiği belirtildi.
Polis, zanlıların bir alışveriş merkezi önünde araç içinde polisi fark etmeleri üzerine tasarruflarında bulundurdukları toplam 255 adet uyuşturucu hap ve 10 gram uyuşturucu tozu atarak kaçmaya çalıştıklarını söyledi. 

Evlerinde arama yapıldı…
Soruşturmayı yürüten polis, aynı akşam zanlıların Girne’de birlikte kaldıkları evde mahkeme emri ile arama yaptıklarını kaydetti. Polis, zanlılar Nenni ve Dağaşan’ın birlikte kaldığı evde gerçekleştirilen aramada elbise dolabına gizlenmiş 76 adet değişik renklerde uyuşturucu hap, yarım gram hintkeneviri ve uyuşturucu içiminde kullanılan pet şişeler ele geçirdiklerini belirtti. 
Sabahın erken saatlerine kadar soruşturmanın sürdüğünü ifade eden polis, zanlıların gönüllü ifade verip suçlarını itiraf ettiklerini kaydetti. 

19 Mart’ta Ercan’dan ülkeye soktular
Polis, zanlılar Ömer Can Nenni ve Orhan Dağaşan’ın verdiği ifadede uyuşturucu hapları 340 adet olarak ülkeye 19 Mart tarihinde Ercan Havalanı’ndan ülkeye soktuklarını ayrıca Dağaşan’ın tasarrufunda 3 gram hintkenevirini de beraberinde getirdiği yönünde itirafta bulunduğunu kaydetti. Soruşturmanın henüz tamamlanamadığını belirten polis, aranan emarelerin alınması gereken ifadelerin olduğunu ifade ederek zanlıların tutuklu kalması talebinde bulundu.  
Mahkeme her iki zanlının da soruşturma amaçlı 2’şer gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2017, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474