banner564

26 metre sürükledi

Karşı şeride geçerek öğrenci minibüsüne çarpan ve ölümlere yol açan kamyon sürücüsü Safa Güngör, sabah erken saatlerde mahkemeye çıkarıldı

26 metre sürükledi
banner598
Çiğdem AYDIN

Değirmenlik-Girne dağ yolunda önceki gün sabah saatlerinde Tır araç ile öğrenci taşıyan minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasının ardından gözaltına alınan sürücü Sefa Güngör dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlı sabahın erken saatlerinde ve yoğun güvenlik önlemleri altında duruşmaya çıkarılırken, kazaya dair detaylar aktarıldı. Kaza ile ilgili soruşturmayı yürüten Lefkoşa Trafik Şubesi’nde görevli Müfettiş Muavini Burak Güney, zanlı Safa Güngör’ün, birleştirilmiş tır araç ile taş ocakları mevkiinden dağa doğru çıkarken Tüfekçi Taş Ocağı Şantiyesi yakınlarında yolun sağına geçtiğini, o esnada karşı yönden gelen Denktaş Mutluel yönetimindeki THP 570 plakalı minibüsle çarpıştığını ifade etti. 

Minibüs 26 metre sürüklenmiş
Çarpışmanın etkisi ile minibüsün 26 metre sürükledikten sonra durduğunu kaydeden Güney, kaza sonucu minibüs şoförü Denktaş Mutluel, minibüste yolcu olarak bulunan Sude Demirkıran ve İlayda Yeliz Öztürk’ün olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirtti. 
Güney, diğer yolcular Ferah Mutluel, Abdullah Korkmaz, Sude Dermay, Senem Töre, Kamil Meşeli, Doğukan Hüryaşar ve Havva Kaymakamtorunları’nın yaralanarak Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildiklerini ifade etti. 

2 gün daha poliste…
Polis müfettiş muavini Burak Güney, yaralıların hastane de müşahede altına alındığını ve tedavilerinin sürdüğünü açıkladı. Kazayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini kaydeden Güney, ifadeler alacaklarını, araçlarla ilgili inceleme yapacaklarını ifade ederek, zanlının soruşturma aşamasında 2 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.
Talebi değerlendiren mahkeme zanlının ilk etapta 2 gün süre ile polis nezaretinde kalmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2016, 08:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473